• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Počasie na Pondelok 4. Mája 2020 premenlivá spočiatku až veľká oblačnosť

Počasie na Pondelok 4. Mája 2020 premenlivá spočiatku až veľká oblačnosť

Predpoveď počasia na 4.5. 2020, výstrahy horská záchranná služba

Dnes bude premenlivá, na severe a východe spočiatku až veľká oblačnosť. Vo východnej polovici územia ojedinele prehánky, vo vysokých polohách snehové.

Najvyššia denná teplota 16 až 20, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 13 st.

Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 4 st. Slabý, na východe a juhozápade severozápadný až severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), popoludní aj tu zoslabne.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2 mm

Výstrahy ku dňu 04. 05. 2020

Horská záchranná služba

Vysoké Tatry

Vplyvom ochladenia je snehová pokrývka tvrdá až zľadovatená. Odporúčame nosiť so sebou stúpacie železá a paličky, prípadne čakan. Tatranská magistrála je v úseku Hrebienok - Sliezsky dom pre popadané stromy nepriechodná. Platí sezónna uzávera cez vysokohorské sedlá. Po 19:00 sa začína stmievať !!! Vzhľadom na karanténne opatrenia prosíme návštevníkov Tatier aby volili ľahšie varianty túr a znižovali tak riziko úrazu. Dňa 15.4. bola ukončená skialpinistická sezóna.

Nízke Tatry

Vplyvom ochladenia je snehová pokrývka tvrdá až zľadovatená. Odporúčame použiť stúpacie železá a paličky, prípadne čakan. Upozornenie: Z dôvodu množstva popadaných stromov sú ťažko priechodné: Žltý TZCH Demänovská jaskyňa slobody - Siná, žltá trasa Demänová Autocamping ATC smerom do sedla Machnatô, modrý TZCH cez Krakovu hoľu smerom do sedla Javorie, a smerom do sedla Kúpeľ, zelený TZCH zo Svidovského sedla smerom na Slemä a Ohnište, aj červený TZCH od Širokej doliny smerom na Peknú vyhliadku. Ďalej upozorňujeme turistov, že niektoré turistické trasy boli pre schodnosť pozmenené, preto sa nemusia zhodovať ich GPS súradnice s mapovými podkladmi. Upozorňujeme lyžiarov, že pre polom je nepriechodná trasa z Lukového kotla (v pásme lesa) smerom na Vyhliadku.

Západné Tatry

Vplyvom ochladenia je snehová pokrývka tvrdá až zľadovatená. Odporúčame použiť stúpacie železá a paličky, prípadne čakan. Turistický chodník - zelená značka na Lomnô a Prosečné je zle značený !

Malá Fatra

Zelený TZCH Javorina - sedlo Brestov je ťažko prechodný z dôvodu popadaných stromov. Modrý TZCH Starý dvor (Paseky) - Chata na Grúni je zatvorený pre ťažbu dreva!!! Z dôvodu bezpečnosti je uzatvorený žltý chodník z Medziholia na Chrbát Stohu - tzv. Stohová skratka. Dovoľujeme si upozorniť návštevníkov Malej Fatry na každoročnú sezónnu uzáveru troch turistických chodníkov a to v období od 1.marca do 15. júna. Medziholie – Veľký Rozsutec – Medzirozsutce (červená turistická značka) Obšívanka – Malé nocľahy (modrá turistická značka) Vendovka – Malý Kriváň (modrá turistická značka)

Veľká Fatra

Turistické chodníky sú schodné. treba rátať s nesúvislou snehovou pokrývkou. Zvýšte opatrnosť. Odporúčame používať paličky, a na zľadovatených miestach minimálne navliekacie gumené mačky s hrotmi. Na túru sa treba dobre obliecť a počítať s tým, že po 19:00 hod. sa začína stmievať. Feratta HZS Martinské Hole, feratta Dve Veže v Liptovských Revúcach a feratta Skalka v Kremnických vrchoch sú z dôvodu koronavírusu uzavreté až do odvolania !!!!

Lučanská Malá Fatra

Odporúčame používať paličky. Na túru sa treba dobre obliecť a počítať s tým, že po 19:00 sa začína stmievať. Feratta HZS Martinské Hole je z dôvodu koronavírusu uzavretá až do odvolania !!!!

Slovenský raj

Dolina Bieleho potoka je uzavretá (poškodené technické zariadenia). Ferrata HZS v rokline Kyseľ je sezónne uzavretá. Roklina Veľký Sokol je v zlom technickom stave. Ostatné turistické chodníky sú otvorené a schodné.

Stredné Beskydy

Vo vrcholových častiach Babej hory a Piľska sa nachádzajú snehové polia, ktoré sú miestami zľadovatelé.

Kysuce - Oščadnica

Turistické chodníky sú schodné, miestami však blatisté, odporúčame preto turistom používať paličky.

Kremnica - Skalka

Od 1.1. do 31.5. sú všetky ferratové cesty, vrátane visutého mosta, uzavreté z dôvodu ochrany prírody a krajiny.


Odporúčame:

Počasie na 10 dní




počasie





Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie