• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Počas protestov proti pandemickým reštrikciám chceli vtrhnúť do parlamentu

Počas protestov proti pandemickým reštrikciám chceli vtrhnúť do parlamentu

Niekoľkí ľudia, vrátane policajtov, počas zrážok utrpeli zranenia.

12.1.2022 (Webnoviny.sk) - Bulhari odmietajúci reštrikcie zamerané proti šíreniu ochorenia COVID-19 počas stredajšej demonštrácie vyvolali roztržky s políciou a pokúšali sa vtrhnúť do budovy parlamentu v hlavnom meste Sofia.

Silná prítomnosť polície im vo vstupe do budovy zabránila. Niekoľkých demonštrantov zatkli. Protestujúcich nakoniec od parlamentu vytlačili a polícia okolo neho vytvorila kordón.

Proti rúškam a očkovaniu

Násilnosti vypukli počas demonštrácie proti povinnému noseniu rúšok a očkovaniu, ktorú zorganizovala nacionalistická strana Vazraždane odmietajúca protipandemické opatrenia bulharskej vlády.

Viac o téme: Koronavírus

Cieľom protestu je odstránenie reštriktívnych opatrení a hlavne, predovšetkým, neústavných COVID-certifikátov," povedal pred demonštráciou líder strany Vazraždane Kostadin Kostadinov.

Táto nacionalistická organizácia, ktorá má v 240-člennom bulharskom parlamente 13 kresiel, má podporu zo strany odporcov protipandemických reštrikcií.

Najnižšia zaočkovanosť

Takmer tisíc protestujúcich, ktorí mávali štátnymi vlajkami a spievali vlastenecké piesne, zostalo na námestí pred parlamentom. Vyhlásili, že plánujú na mieste zotrvať, kým nesplnia ich požiadavky na zrušenie povinného nosenia rúšok a COVID-certifikátov.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Bulharsko, ktoré čelí novej vlne infekcií koronavírusom, je najmenej zaočkovanou členskou krajinou Európskej únie. Úplne zaočkovaná je proti ochoreniu COVID-19 len tretina bulharskej populácie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie