• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Plány sesterskej firmy Googlu na vybudovanie inteligentného mesta v Toronte pokročili

Plány sesterskej firmy Googlu na vybudovanie inteligentného mesta v Toronte pokročili

Kontroverzný projekt ešte nie je schválený.

1.11.2019 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Sidewalk Labs, sesterská firma Googlu, sa o kúsok priblížila k vytvoreniu inteligentného mesta v nepoužívanej časti kanadského Toronta. Kontroverzný projekt odobrila rada skupiny Waterfront Toronto, ktorá dozerá na rozvoj oblasti, no až po tom, ako si stanovila viacero podmienok. Teraz ho čakajú ďalšie formálne vyhodnotenia a verejné konzultácie. Posledné hlasovanie o schválení projektu je naplánované na marec 2020.

Rozloha sa scvrkla

Sidewalk Labs chcela vybudovať inteligentné mesto z rozlohou takmer 77 hektárov, no po novom má povolenie len na necelých päť hektárov.

Taktiež chcela vytvoriť vlastnú skupinu, ktorá by dozerala na dáta zozbierané senzormi v meste, no aj tento návrh sa stretol s odmietnutím. S akýmikoľvek dátami, ktoré spoločnosť zozbiera, sa musí narábať ako s verejným majetkom, píše spravodajský portál BBC.

Spoločnosť vyhrala konkurz na rozvoj štvrte Quayside v roku 2017, pričom sľúbila vybudovanie kancelárií, obchodných priestorov, bytov a pokrokové technologické riešenia na mestské problémy, ako je doprava či likvidácia odpadu.

Pochybnosti o zmluve

Zmluva medzi firmou a Waterfront Toronto však začala vyvolávať pochybnosti o jej transparentnosti a neskôr vyšlo najavo, že plány Sidewalk Labs presahujú rozlohu pôvodných 4,8 hektára. Spoločnosť navyše chcela podiel na daniach z nehnuteľností, poplatky za vývoj a chcela tiež profitovať zo zvýšenej hodnoty pozemkov.


V júni Sidewalk Labs zverejnila plány projektu, ktoré prešetroval tím odborníkov, ktorý vymenovala Waterfront Toronto. Tí niektoré návrhy spoločnosti kritizovali. Kritikou nešetrí ani občianska organizácia Block Sidewalk, ktorá vyzýva na zrušenie projektu. Skupina okrem iného spochybňuje, prečo by sa mala technologická spoločnosť podieľať na správe mesta.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie