• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Plán obnovy by mohol zlepšiť aj podnikateľské prostredie na Slovensku, ministerstvo má jasné ambície

Plán obnovy by mohol zlepšiť aj podnikateľské prostredie na Slovensku, ministerstvo má jasné ambície

Na online diskusii k plánu obnovy to uviedol štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec.

21.12.2020 (Webnoviny.sk) - Plán obnovy by mohol pomôcť zlepšiť aj podnikateľské prostredie na Slovensku. Ako na online diskusii k plánu obnovy uviedol štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec, základnou ambíciou rezortu je znižovať regulačné zaťaženie podnikateľov.

K tomu by mali prispieť antibyrokratické balíčky, avšak podľa Oravca je mimoriadne dôležité nielen odstraňovať už existujúce prekážky podnikania, ale najmä predchádzať ich vzniku.

"Teda vniesť inováciu do legislatívneho procesu, princíp one-in - two-out, aby sme vychytali čo najviac problémom skôr, ako vzniknú, " skonštatoval.

Sledovanie vývoja nákladov na podnikanie

Zároveň je podľa Oravca mimoriadne dôležité sledovať celkový vývoj nákladov na podnikanie.

"Ak teda ministerstvo predkladá nejaký zákon a ten zvyšuje náklady na podnikanie, musí ich kvantifikovať a zároveň predložiť možnosti zníženia nákladov podnikateľov na úkony súvisiace s jeho rezortom," objasnil s tým, že ide o prípravu na to, aby sa na Slovensku podarilo zastropovať regulačné zaťaženie podnikania.

Následne by malo prísť aj k jeho znižovaniu, a to prostredníctvom zásady, že ak štát zvýši v určitej oblasti zaťaženie o jedno euro, musí ho zároveň v inej znížiť o dve eurá.

Plán obnovy môže pomôcť i v rozvoji digitalizácie

Plán obnovy by podľa poradcu ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Jána Hargaša mohol pomôcť malým a stredným podnikom aj v rozvoji digitalizácie.

Konkrétne spomenul vznik centier digitálnych inovácií. Tie by podnikateľom pomáhali, aby zistili, čo vlastne digitalizácia obnáša, ako by im vedela v ich podnikaní pomôcť alebo aké majú v tej oblasti možnosti rozvoja.

Zmenami môžu prejsť aj ďalšie oblasti

Štátny tajomník rezortu hospodárstva v súvislosti s plánom obnovy zdôraznil, že podnikateľského prostredia sa veľmi úzko dotýkajú aj ďalšie oblasti, ktoré môžu vďaka zdrojom z Európskej únie prejsť zmenami. Ako príklad spomenul aktuálne problémy s pomalou prácou súdov, či polície.


"Toto sú všetko parametre, ktoré nám pomôžu ochrániť poctivých podnikateľov pred tými nepoctivými," objasnil Oravec. Za mimoriadne dôležité považuje aj reformu školstva a orientáciu na vedu, výskum a inovácie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie