• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Petra Vlhová odštartuje obrovský slalom na olympiáde v Pekingu s číslom jeden, Mikaela Shiffrinová so sedmičkou

Petra Vlhová odštartuje obrovský slalom na olympiáde v Pekingu s číslom jeden, Mikaela Shiffrinová so sedmičkou

Prvé kolo obrovského slalomu žien je v pondelok na programe už od 2.

6.2.2022 (Webnoviny.sk) - S číslom jeden vyštartuje Petra Vlhová do prvého kola obrovského slalomu, ktorý bude v pondelok jej prvým vystúpením na ZOH 2022 v Pekingu.

Nedeľňajší žreb rozhodol o tom, že za 26-ročnou Slovenkou sa vydajú na trať Švajčiarka Michelle Gisinová a Talianka Federica Brignoneová.

Majsterka sveta z roku 2019

Štvorku bude mať dvojnásobná majsterka sveta v tejto disciplíne Francúzka Tessa Worleyová a päťku úradujúca držiteľka malého glóbusu za celkový triumf v obrovskom slalome vo Svetovom pohári Talianka Marta Bassinová.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

So šestkou odštartuje najúspešnejšia "obrakárka" tejto sezóny SP Švédka Sara Hectorová a najmenej výhodné číslo 7 z elitnej sedmičky bude mať Američanka Mikaela Shiffrinová. Práve Shiffrinová je obhajkyňa olympijského titulu spred štyroch rokov z Pjongčangu.

Vlhová je majsterka sveta v obrovskom slalome z roku 2019 zo švédskeho Aare a zároveň víťazka piatich pretekov Svetového pohára v tejto najtechnickejšej disciplíne.

Vlhová sa cíti silná

Na posledných pretekoch SP pred ZOH v Pekingu v talianskom Kronplatzi Vlhová obsadila druhé miesto za Hectorovou.


Vzhľadom na skvelú prípravu aj stúpajúcu formu v obrovskom slalome by ambiciózna Liptáčka mala patriť medzi adeptky na zisk medaily. Ak sa jej to podarí, stane sa prvou rodáčkou zo Slovenska so ziskom cenného kovu zo zimných olympijských hier.

"Som stopercentne psychicky vyrovnaná. To bola jediná vec, ktorá mi predtým chýbala, aby som sa stala naozaj najlepšou,“ povedala pred pár dňami Petra Vlhová, cituje ju web Slovenského olympijského a športového výboru.


"Sezóna sa doteraz pre mňa skutočne vyvíja veľmi dobre. Z tohto dôvodu som pred začiatkom zimných olympijských hier v skvelom psychickom rozpoložení a v dobrej fyzickej kondícii. Plne sa sústredím na olympijské súťaže. Cítim sa skutočne silná," doplnila.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie