• Dnes je: Štvrtok 25. apríla 2024 meniny má Marek

Petíciu proti hazardu podpísali desaťtisíce Nitranov, podporu vyjadrilo aj vedenie mesta

Petíciu proti hazardu podpísali desaťtisíce Nitranov, podporu vyjadrilo aj vedenie mesta

Petičiarom sa počas druhého kola prezidentských volieb podarilo vyzbierať viac ako 30 percent podpisov voličov s trvalým pobytom v Nitre.

NITRA 1. apríla (WebNoviny.sk) – Petícia Zastavme hazard bola v Nitre úspešná. Počas druhého kola prezidentských volieb sa petičnému výboru podarilo s pomocou 280 dobrovoľníkov vyzbierať 20 844 podpisov, čo predstavuje 31,5 percenta oprávnených voličov v Nitre. Pre úspešnosť petície je potrebných 30 percent.

V sobotu 30. marca povedali občania Nitry jasné nie hazardu, lebo ničí ľudské životy, rozbíja rodiny a otravuje prostredie našich miest. Teraz organizujeme zber pre vytvorenie vyššej rezervy a pre prípad vylúčenia neúplných podpisov,“ povedal Martin Čepček z petičného výboru.

Podpísal sa aj primátor

Keď vyzbierajú dostatočnú rezervu, odovzdajú petíciu mestu Nitra. Poslanci potom na zastupiteľstve môžu na základe tejto petície zakázať herne a kasína na území mesta. Vedenie Nitry zákaz hazardu podporuje. Primátor Marek Hattas, viceprimátori a viacerí mestskí poslanci podpísali petíciu ako prví.

Podporujeme túto iniciatívu a myslíme si, že tento neduh by v našej spoločnosti nemal byť. Máme tu množstvo herní, je to obrovský sociálny problém, rodiny majú problémy a zaberá nám to miesto v našom meste,“ povedal po podpise petície primátor Hattas.

Petícia v ďalších mestách

Petičný výbor hovorí, že napriek snahám hazardnej lobby o protiakcie sa podpisy podarilo vyzbierať pokojne a apoliticky. Uplynulú sobotu sa totiž okrem petície Zastavme hazard konali v Nitre pred volebnými miestnosťami aj ďalšie dve petičné akcie.

Petíciu s názvom Život bez hazardu je lepší organizuje vo všetkých krajských mestách poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja Zuzana Rattajová a petíciu Obmedzme hazard zorganizovala Asociácia zábavy a hier.

Počas dňa sa nám viacero ľudí zdôverilo, ako im hazard nešťastne zasiahol do rodinného života. Mnohí občania boli pri pohľade na tri rôzne petičné tábory zmätení, preto veľmi ďakujeme tým, ktorí dôverovali dobrovoľníkom v bielo-červených tričkách a podpísali,“ povedala Dobroslava Baranová, členka správnej rady Centra pre rodinu, ktoré sa zapojilo do organizovania petície.

Iniciatíva Zastavme hazard súbežne zorganizovala petíciu za zákaz herní a kasín aj v Novom Meste nad Váhom, kde sa podarilo vyzbierať 5 300 podpisov, čo je viac ako potrebných 30 percent. Po vyzbieraní rezervy ich odovzdajú mestu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 24. apríl 2024

horoskopy na dnes stredu 24 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 24. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Najkritickejšie bude ráno. Len sa nezariekajte a nesľubujte nič, čo by vás mohlo neskôr mrzieť. Večer nájdete niečo, o čom ste si mysleli, že je navždy stratené.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes dostanete návrh, za ktorý sa oplatí bojovať. Obavy odložte, nemáte čo stratiť. Ak budete teraz príliš skromní, premárnite fantastickú príležitosť.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ešte stále máte dosť energie, aby ste presadili to, na čom vám veľmi záleží. Musíte však postupovať rýchlo a s plným nasadením. Nemusíte sa ľakať prípadnej prekážky, ľahko ju prekonáte.

Rak 22.6. - 22.7.

Nedajte sa dnes nachytať na hruškách. Ktosi by bol veľmi rád, keby sa mu podarilo dostať vás do úzkych. Snažte sa takticky vymanévrovať z ošemetnej situácie. Nedajte sa vyprovokovať.




Všetky Horoskopy pre Stredu 24. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie