• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Pentagon predĺžil nasadenie Národnej gardy v Kapitole, je vo zvýšenej pohotovosti

Pentagon predĺžil nasadenie Národnej gardy v Kapitole, je vo zvýšenej pohotovosti

Národná garda bude vo Washingtone najmenej do 23.

10.3.2021 (Webnoviny.sk) - Americký minister obrany Lloyd Austin formálne schválil predĺženie nasadenia Národnej gardy v Kapitole Spojených štátov. Pentagon v utorok informoval, že približne 2 300 príslušníkov gardy bude naďalej poskytovať ochranu vo Washingtone do 23. mája, a to na žiadosť kapitolskej polície.

Guvernéri nechceli nasadiť jednotky na dlhší čas

V súčasnosti je vo Washingtone zhruba 5 100 členov Národnej gardy, pričom by odtiaľ mali odísť tento víkend. Zatiaľ nie je jasné, či tam niektorí zostanú, než prídu ich kolegovia, absolvujú výcvik a usadia sa tam.

Žiadosť o predĺženie prítomnosti Národnej gardy vo Washingtone sa minulý týždeň stretla s opozíciou od niektorých guvernérov, ktorí nechceli nasadiť svoje jednotky na dlhší čas. Podľa nemenovaných predstaviteľov z oblasti obrany sa však zdá, že svoju ochotu pomôcť už prejavilo dosť štátov.

Postupné znižovanie príslušníkov Národnej gardy

Rozhodnutie predĺžiť nasadenie Národnej gardy podľa agentúry AP zdôrazňuje obavy o bezpečnosť v Kapitole, ktorý bol v januári dejiskom nepokojov, ktoré zanechali päť mŕtvych. Bezpečnostné zložky zostávajú vo zvýšenej pohotovosti pre informácie od spravodajských služieb o možných hrozbách pre kapitol zo strany milícií.

Krátko po nepokojoch v Kapitole nasadili vo Washingtone zhruba 26-tisíc príslušníkov Národnej gardy, čo do minulého piatka stálo takmer 500 miliónov dolárov. Pentagon uviedol, že predstavitelia obrany budú spolupracovať s kapitolskou políciou na postupnom znižovaní počtu príslušníkov Národnej gardy potrebných v meste.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie