• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Pelosiová ocenila odvahu ukrajinského ľudu a sľúbila pokračovanie americkej podpory

Pelosiová ocenila odvahu ukrajinského ľudu a sľúbila pokračovanie americkej podpory

Nancy Pelosiová a ďalší americkí zákonodarcovia sa v sobotu stretli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

1.5.2022 (Webnoviny.sk) - Šéfka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiová ocenila odvahu ukrajinského ľudu a sľúbila pokračovanie americkej podpory s cieľom pomôcť Ukrajine poraziť Rusko.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vyjadrila sa takto v nedeľu na tlačovej konferencii v Poľsku po tom, ako na čele delegácie Kongresu navštívila Kyjiv, aby posúdila potreby Ukrajiny v nasledujúcej fáze vojny.

Pelosiová a ďalší americkí zákonodarcovia sa v sobotu na tri hodiny stretli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a jeho poprednými poradcami. „Musíme zabezpečiť, aby Ukrajinci mali to, čo potrebujú pre víťazstvo," povedal člen Snemovne reprezentantov Jason Crow.

Za posledné dva mesiace sme boli svedkami ich urputnosti, ich veľkej hrdosti, ich schopnosti bojovať a ich schopnosti zvíťaziť, ak budú mať podporu," dodal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie