• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Pellegriniho vyjadrenie o nespolupráci s Ficom je politicko-marketingovým ťahom a má podľa politológa jasný cieľ

Pellegriniho vyjadrenie o nespolupráci s Ficom je politicko-marketingovým ťahom a má podľa politológa jasný cieľ

Politológ Ján Ruman je tiež toho názoru, že pokiaľ by Hlas-SD v najbližších parlamentných voľbách získal nižšiu volebnú podporu, išiel by do vlády so Smerom-SD.

19.10.2021 (Webnoviny.sk) - Vyjadrenie lídra strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Pellegriniho o tom, že si vie ťažko predstaviť byť súčasťou vlády, v ktorej by bol premiérom šéf strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico, je blafom a politicko-marketingovým ťahom.

Pellegrini je človekom konsenzu

Pre agentúru SITA to uviedol politológ Ján Ruman z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach s tým, že Pellegriniho tvrdenie má za cieľ nalákať voličov, ktorí by nikdy Smer-SD nevolili.

„Viacerí európski politici sa vyjadrili, že Pellegrini je človekom konsenzu. Ja s nimi súhlasím, ale dodal by som k tomu, že sa riadi vysoko pragmatickým a utilitaristickým prístupom, a preto je možné, že by sa vedel dohodnúť na povolebnej spolupráci doslova takmer s hocikým. Aj s Ficom či predsedom SaS Richardom Sulíkom," myslí si Ruman.

Lídra Hlasu-SD považuje za centristu, preto by mu podľa neho nevadilo ani ľavé či pravé spektrum politických strán, pokiaľ by mohol so svojou stranou participovať na moci. Politológ doplnil, že by to záviselo od miery a rozsahu právomocí.

Fico má premyslenejšiu stratégiu

Posledné prieskumy verejnej mienky naznačujú istý pokles strany Hlas-SD a naopak, rast Ficovho Smeru-SD. Ruman sa nazdáva, že Pellegrini precenil svoju stratégiu, keďže stavil na kartu odmietania spolupráce s Ficom.

Viac voličov vyhranených voči Smeru-SD sa mu získať nepodarí, rovnako ako nevoličov. Skôr si myslím, že práve Smer-SD bude ten subjekt, ktorý mu voličov poberie. Budú to tí istí voliči, ktorí pred časom odbehli od Fica, aby sa k nemu znovu vrátili. Čím viac bude Pellegrini Fica odmietať, tým viac preferencií stratí," ozrejmil.

Politológ je toho názoru, že pokiaľ by Hlas-SD v najbližších parlamentných voľbách získal nižšiu volebnú podporu, išiel by do vlády so Smerom-SD. Pridalo by sa k nim podľa jeho slov aj hnutie Sme rodina a vie si predstaviť, že aj maďarská strana Aliancia za predpokladu, že by sa dostala do parlamentu.

„Teoreticky ešte aj iný subjekt. Fico v súčasnosti pôsobí autentickejšie a z hľadiska stratégie premyslenejšie než Pellegrini, nielen vo vzájomnej opozičnej konfrontácii, ale aj vo vzťahu k reflexii voči súčasnej vláde," zhodnotil Ruman.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie