• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Pellegrini a „jeho ľudia“ mali vyzbierať vyše 50-tisíc podpisov na vznik strany Hlas – sociálna demokracia

Pellegrini a „jeho ľudia“ mali vyzbierať vyše 50-tisíc podpisov na vznik strany Hlas – sociálna demokracia

Pellegriniho skupina začala so zberom podpisov na registráciu strany 13.

13.8.2020 (Webnoviny.sk) - Vznikajúca strana expremiéra Petra Pellegriniho Hlas – sociálna demokracia mala podľa informácií agentúry SITA vyzbierať na svoju registráciu viac ako 50-tisíc podpisov.

Oficiálne číslo politici novej strany nateraz však nechceli uviesť. Urobia tak v piatok 14. augusta, keď odovzdajú na ministerstve vnútra podpisy potrebné na registráciu strany. Zákon stanovuje, že by ich malo byť minimálne 10-tisíc.

Pellegrini názov strany ohlásil tento rok koncom júna. Pridalo sa k nemu ďalších desať poslancov z klubu strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD).

"Pelleho jedenástka" sa rozrastie

Pellegrini zároveň avizoval, že by do septembrovej schôdze parlamentu mali pribudnúť aj ďalší poslanci z jeho pôvodnej materskej strany Smer-SD. Podľa informácií agentúry SITA by malo ísť skôr o jednotlivcov. Pozíciu druhého najsilnejšieho parlamentného klubu by si mal zachovať Smer-SD. Aktuálne má v parlamente 26 poslancov.


„Očakávame, že k pôvodnej ‚Pelleho jedenástke poslancov Národnej rady SR pribudnú v najbližších týždňoch ďalší poslanci. Hlas-sociálna demokracia dnes spĺňa podmienky na založenie poslaneckého klubu v Národnej rade SR, preto na septembrovej schôdzi parlamentu požiada snemovňu o súhlas s vytvorením klubu,“ uviedla dnes pre agentúru SITA Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.


Podľa nej platí vyjadrenie Pellegriniho, že na septembrovej schôdzi ponúkne funkciu podpredsedu parlamentu a zároveň sa budú poslanci Hlasu - sociálna demokracia uchádzať o príslušné zaradenie vo výboroch na základe aktuálnych pomerov v poslaneckých kluboch.

So zberom podpisov začali 13. júla

Expremiér Pellegrini začiatkom júna oznámil, že sa vzdáva pozície podpredsedu Smer-SD a že v krátkom čase odíde z tejto strany. Povedal, že si už nevie predstaviť vedenie strany v tandeme s jej doterajším predsedom Robertom Ficom.


„Prejavili ste nám dôveru a silnú podporu. Urobím všetko pre to, aby sme vás nesklamali,“ napísal na sociálnej sieti Pellegrini.


Minulý rok Tomáš Drucker pri žiadosti o registráciu strany Dobrá voľba po necelom mesiaci zberu predložil rezortu vnútra takmer 30-tisíc podpisov. Líder strany Sieť Radoslav Procházka odovzdal v roku 2014 na ministerstve vnútra vyše 20-tisíc podpisov na registráciu strany. Takýto počet podpisov vyzbierala Sieť v počas troch týždňov.


V júlovom prieskume agentúry Ako vznikajúca strana Hlas - sociálna demokracia skončila druhá. Volilo by ju 16,7 percenta opýtaných. Prvé sa v tomto prieskume umiestnilo vládne hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) so ziskom 23,5 percenta. Tretia skončila opozičná strana Smer-SD, ktorú by volilo 10,7 percenta opýtaných.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie