• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Pavel rokoval so Zemanom a pozval ho na inauguráciu, pred novinárov však predstúpil sám

Pavel rokoval so Zemanom a pozval ho na inauguráciu, pred novinárov však predstúpil sám

Hneď po ceste do Karlovarského kraja Petr Pavel zamieri na Mníchovskú bezpečnostnú konferenciu, ktorá sa koná od piatka do nedele.

13.2.2023 (SITA.sk) - Končiaci český prezident Miloš Zeman sa po viac ako dvoch týždňoch od prezidentských volieb stretol so svojím nástupcom. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz, podľa ktorého Petr Pavel dorazil za súčasným prezidentom na zámok v Lánoch, kde absolvovali takmer hodinové rokovanie. Pred novinárov však následne predstúpil bez Zemana. Ten vraj spoločnú tlačovú konferenciu odmietol s tým, že také nikdy nerobil.

Pavel pozval Zemana na inauguráciu

Petr Pavel pozval dosluhujúceho prezidenta na svoju inauguráciu, ktorá sa uskutoční 9. marca a odovzdal mu aj želanie svojej manželky Evy stretnúť sa so Zemanovou manželkou Ivanou.

Pavel zloží sľub do rúk šéfa Senátu Miloša Vystrčila na spoločnej schôdzi oboch komôr českého parlamentu vo Vladislavskej sále na Pražskom hrade.

Pavel Zemana podľa iDNES.cz požiadal, aby už do konca svojho mandátu nerobil žiadne zásadné rozhodnutia. Končiaci prezident už aj počas stretnutia s premiérom Petrom Fialom povedal, že už nevymenuje nového predsedu Ústavného súdu, i keď sa s touto myšlienkou pohrával. Zasiahol by tým však do právomocí novej hlavy štátu, keďže mandát Pavla Rychetského v čele Ústavného súdu skončí až v auguste.

Stretnutie s francúzskym prezidentom

Končiaci prezident súhlasil s tým, že svojmu nástupcovi poskytne protokol z kontroly hospodárenia Kancelárie prezidenta republiky a jej podriadených organizácií, ktorú robil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ). Už skôr sa vyjadril, že kontroly zistili podľa prezidenta NKÚ Miloslava Kalu viacero pochybení, ale nič, čo by malo viesť k trestnému stíhaniu.

Novozvolený český prezident novinárom prezradil, že ho tento týždeň čaká stretnutie s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a prezidentom Litvy Gitanasom Nausedom. V stredu a štvrtok ho tiež čaká cesta do Karlovarského kraja, jedného z troch, kde mal vo voľbách väčšiu podporu bývalý premiér Andrej Babiš.

Hneď po ceste do Karlovarského kraja Petr Pavel zamieri na Mníchovskú bezpečnostnú konferenciu, ktorá sa koná od piatka do nedele.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie