• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Parlament rokuje aj o zmene ústavy o skrátení volebného obdobia, v prvom čítaní má aj podporu SaS (video)

Parlament rokuje aj o zmene ústavy o skrátení volebného obdobia, v prvom čítaní má aj podporu SaS (video)

Poslanecký klub Sme rodina sa zatiaľ nezaoberal otázkou, ako bude hlasovať v prípade podania návrhu na odvolanie ministra financií Igora Matoviča.

20.9.2022 (Webnoviny.sk) - V utorok poslanci parlamentu rokujú aj o návrhu novelizácie Ústavy SR, ktorý by umožňoval skrátenie volebného obdobia ústavným zákonom alebo referendom. „Návrh predkladáme, teda budeme hlasovať za zmenu ústavy," potvrdil v utorok pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský.

Kollár pripúšťa aj predčasné voľby

S ostatnými politickými stranami nerokovali o spoločnom postupe pri tomto bode, preto nevie odhadnúť, ako budú poslanci hlasovať.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa v nedeľňajšej diskusnej relácii na RTVS O 5 minút 12 vyjadril, že keď nebudú schopní prijímať zákony na pomoc ľuďom, tak sú za predčasné voľby.

Odvolávanie ministra financií Matoviča

Návrh novelizácie Ústavy SR v prvom čítaní podporia aj poslanci strany Sloboda a Solidarita (SaS). V pléne parlamentu to uviedol predseda strany, poslanec Richard Sulík.

"Môj osobný názor je, že referendum je správna vec, ja by som referendom dovolil aj volebné obdobie skrátiť," povedal. Poslanci za SaS však podľa neho majú vlastný pozmeňujúci návrh, ktorý podľa nich právne čistejším spôsobom plní účel, aby sa parlament mohol "rozpustiť" a mohli sa konať predčasné voľby. To, ako budú poslanci za stranu SaS hlasovať v druhom čítaní, je podľa Sulíka otvorené.

Poslanecký klub Sme rodina sa podľa Pčolinského zatiaľ nezaoberal otázkou, ako bude hlasovať v prípade podania návrhu na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý avizovala strana Sloboda a Solidarita. „Keď bude návrh podaný, budeme to riešiť, ale v tejto chvíli nič podané nie je," dodal.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie