• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Parlament odmietol Tomanovej výročnú správu, vo funkcii komisárky pre deti ostáva pre nezhody poslancov

Parlament odmietol Tomanovej výročnú správu, vo funkcii komisárky pre deti ostáva pre nezhody poslancov

V roku 2021 komisárka a zamestnanci jej úradu vybavovali približne 1 560 podnetov.

24.3.2022 (Webnoviny.sk) - Parlament neschválil správu komisárky pre deti za rok 2021. Za prijatie správy hlasovalo 49 poslancov zo 124 prítomných.

Post komisárky pre deti zastáva exministerka a bývalá poslankyňa strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Viera Tomanová. Mandát sa jej skončil vlani v decembri.

Nástupkyňa Tomanovej

Tomanová vo funkcii pokračuje, pretože parlament doteraz na viacero pokusov nedokázal zvoliť jej nástupcu. Ani jedna z kandidátiek nezískala nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov.

V správe sa okrem iného hovorí, že v roku 2021 komisárka a zamestnanci jej úradu vybavovali približne 1 560 podnetov. Z toho nových bolo 317 a popri tom vybavovali 343 prenesených podnetov z predchádzajúcich rokov, ktoré nebolo možné uzatvoriť najmä z dôvodov prebiehajúcich konaní pred súdmi, orgánmi štátnej správ či inými inštitúciami.

Testovanie žiakov na školách

V minulom roku úrad komisára podľa správy zaznamenal približne 600 požiadaviek o poskytnutie rady. Poradenstvo sa najčastejšie týkalo postupu, ak rodič dieťaťa nesúhlasí pri vstupe do školy s testovaním na zistenie vírusu SARS-CoV-2, ak rodič dieťaťa nesúhlasí pri vstupe do školy s prekrytím horných dýchacích ciest alebo, ak jeden z rodičov nesúhlasí s očkovaním.

Ďalšie poradenstvo súviselo s otázkami vyživovacej povinnosti na maloleté dieťa, aktuálnej právnej úpravy náhradného výživného alebo išlo o otázky priznania dávok v hmotnej núdzi či nároku na sirotský dôchodok.

Vláda na čele s OĽaNO panuje už dva roky, premiér Heger sa pochválil úspechmi

Doterajšie dva roky vládnutia boli najnáročnejšie v novodobej histórii Slovenska. Ďalšie volebné obdobie bude kľúčové v tom, či sa vrátime späť k vláde korupcie a úpadku, alebo pôjdeme naďalej dopredu. Na sociálnej sieti to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO).


Práve v pondelok uplynuli dva roky, odkedy prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vládu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) zloženú zo strán Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina, Sloboda a Solidarita a Za ľudí. Vlani na jar Matoviča nahradil na čele vlády Heger.

Pozitívne zmeny a reformy

Premiér vyhlásil, že počas pandémie koronavírusu sa vláda snažila priniesť prvé pozitívne zmeny, či už v podobe legislatívnych opatrení alebo reforiem. Európskej komisii medzi prvými krajinami odovzdala Plán obnovy a odolnosti SR.

„Podarilo sa nám po vyše 12-ročnom reformnom bezvetrí presadiť kľúčové reformy v oblasti zdravotníctva, reformu optimalizácie siete nemocníc a reformou národných parkov sme povýšili ochranu našej cennej prírody. Ako antikorupčná vláda sme rozviazali orgánom činným v trestnom konaní ruky, postavili sa za poctivých vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí priniesli prvé výsledky v očiste Slovenska od skorumpovanej chobotnice," vyhlásil premiér Heger.

Prijímanie zodpovedných rozhodnutí

Doplnil, že teraz sa čelí vojne na Ukrajine. Podľa neho možno vláda nesplnila očakávania všetkých občanov, ale rozhodne stojí na strane dobra a prijíma zodpovedné rozhodnutia.

„Popritom všetkom zvádzame však jeden z najnáročnejších zápasov, a to zápas o charakter Slovenska. V sieti konšpirácií a zloby, ktoré chrlia naši opoziční lídri, len aby sa vrátili ku korytu a zmarili všetko dobré, čo sme na Slovensku zaviedli," povedal premiér s tým, že ľudia na Slovensku chcú žiť v modernej, zdravej, vzdelanej demokratickej a prosperujúcej krajine.


„Pre vás tento boj nikdy nevzdáme a budeme naďalej pokračovať v ceste, ktorou sme sa rozhodli ísť. Tá cesta má síce veľa nástrah a skratiek vedúcich do slepých uličiek, ale my sa nenecháme odstrašiť, ani vybočiť," dodal predseda vlády.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie