• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Parlament neschválil návrh Smeru o vyvodení zodpovednosti voči orgánom činným v trestnom konaní

Parlament neschválil návrh Smeru o vyvodení zodpovednosti voči orgánom činným v trestnom konaní

Skupina tridsiatich poslancov chcela, aby parlament prijal uznesenie k „zneužívaniu inštitútov trestného práva na rozklad demokratického a právneho štátu".

18.10.2022 (Webnoviny.sk) - Parlament v utorok neschválil návrh poslancov strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) a troch nezaradených poslancov o vyvodení zodpovednosti voči niektorým orgánom činným v trestnom konaní (OČTK). Za návrh hlasovalo 61 zo 134 prítomných poslancov, proti bolo 71, jeden sa zdržal a jeden nehlasoval.

Manipulácia s dôkazmi

Skupina tridsiatich poslancov chcela, aby parlament prijal uznesenie k „zneužívaniu inštitútov trestného práva na rozklad demokratického a právneho štátu". Pod návrhom sú podpísaní poslanci opozičnej strany Smer-SD a nezaradení poslanci Tomáš Taraba, Filip Kuffa a Štefan Kuffa.

Chceli, aby parlament vyjadril vážne znepokojenie nad situáciou v niektorých OČTK, osobitne na Národnej kriminálnej agentúre a Úrade špeciálnej prokuratúry, kde podľa nich dochádza k manipulácii s dôkazmi a vydieraniu ľudí, ktorí nemajú záujem spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Krivé svedectvá

Zároveň navrhli, aby Národná rada SR vyjadrila ostrý protest proti pokračujúcemu využívaniu systému kajúcnikov, ktorí „za účelom svojich osobných záujmov poskytujú krivé svedectvá a často postupujú podľa inštrukcií, ktoré dostávajú buď priamo od vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry alebo od svojich obhajcov".

Od generálneho prokurátora Maroša Žilinku poslanci chceli, aby zabezpečil nestranné vyšetrenie medializovaných podozrení. Súčasťou návrhu bola aj žiadosť určená ministrovi spravodlivosti, aby podal disciplinárny podnet proti sudcom, ktorí vystupujú v určitých prípadoch.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie