• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Pápež František dostane od župana Majerského kvet a strom lipy, daruje mu aj obraz pútnického miesta

Pápež František dostane od župana Majerského kvet a strom lipy, daruje mu aj obraz pútnického miesta

Obraz pre pápeža Františka bol namaľovaný z rúk hendikepovaného umelca, čo znásobuje dielo, ktoré dostane Svätý Otec.

14.9.2021 (Webnoviny.sk) - Predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský odovzdá po skončení svätej liturgie v Prešove pápežovi Františkovi pripravený dar. Ako prezradil agentúre SITA, pôjde o kvet lipy, strom lipy a obraz Mariánskej hory v Levoči, odkiaľ pochádza a ktoré je jedným zo štyroch pútnických miest v Prešovskom kraji.

Viac o téme: Návšteva pápeža Františka na Slovensku

„Na každom jednom z týchto pútnických miest sú vysadené stromy lipy. Je to taký symbol a zvlášť symbolické bude, že dostane aj lipový čaj pre chudobných, ktorý bude môcť rozdať. Obraz pre Svätého otca bol namaľovaný z rúk hendikepovaného umelca, čo znásobuje dielo, ktoré dostane Svätý Otec,“ prezradil Majerský.

Hlavným odkazom je milosrdenstvo

Prešovský župan sa mal možnosť stretnúť s pápežom už v pondelok v Bratislave na prijatí osobností verejného a politického života. Hlavným odkazom Svätého Otca pri jeho návšteve Slovenska je podľa Majerského milosrdenstvo, ktoré spomína v každom príhovore. „Je to naozaj o odpúšťaní a dobrom srdci v pohľade voči iným,“ skonštatoval Majerský.

„Pápež František nás povzbudil slovami, že Slovensko je pohostinná krajina, čo je naozaj veľmi dobré a tu na východe zvlášť. Vidíte aj sami, že tá pohostinnosť a dobrosrdečnosť, ktorá tu je, je skvelá,“ uviedol Majerský a poďakoval všetkým organizátorom a dobrovoľníkom, ktorí podujatie v Prešove pripravili.

Výzva pre Slovensko

Spolu s predsedom PSK sa na svätej liturgii v Prešove zúčastňuje aj jeho manželka, europoslankyňa Miriam Lexmann (EĽS), podľa ktorej každý Svätý Otec, ktorého zažila, vždy odpovedal na výzvy danej doby.

„Myslím si, že tento Svätý Otec nám chce poukázať, že niekam kráčame. Sme pútnici, ktorí ideme za svojím cieľom a nás tak upriamuje do budúcnosti a to sa mi veľmi páči. Aby sme sa zamysleli nad tým, aké kroky robíme a ktoré kroky vedú k akému cieľu. To je taká výzva aj pre Slovensko,“ uviedla Lexmann.

Stred rôznych kultúr

Europoslankyňa dodala, že pápež už v pondelok poukázal aj na to, že Slovensko bolo vždy stredom rôznych kultúr, kadiaľ prechádzali ľudia s rôznymi kultúrami a rôznymi zvykmi.

„Je dobré si to uvedomiť, aby sme sa neuzatvárali do seba, ale otvárali svetu, aby sme zohrali úlohu, ktorú vo svete máme. A na to nás upozorňoval aj pápež Ján Pavol II. Vždy hovoril, že Slovensko má svoju úlohu vo svete a je dobré, aby sme si to opäť uvedomili a zamysleli sa, akú úlohu chceme vo svete opäť zohrať,“ dodala Lexmann.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie