• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka nemá z vyšetrovania dobrý pocit

Otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka nemá z vyšetrovania dobrý pocit

Bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok vyjadril prekvapenie zo stanoviska špeciálnej prokuratúry, ktorá sa odmieta vyjadrovať k priebehu vyšetrovania.

BRATISLAVA 18. marca (WebNoviny.sk) - Otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka v nedeľňajšej mimoriadnej relácii televízie Markíza Politická kríza povedal, že nemá z vyšetrovania dobrý pocit. „Zatiaľ je to na bode mrazu,“ zhrnul Jozef Kuciak.

„Aby som mal dôveru, nemal by tam (na čele PZ, pozn. red.) byť pán Gašpar,“ dodal Kuciak a pripomenul, že jeho syn písal o Gašparovom švagrovi. Matka Martiny Kušnírovej zopakovala, že vyšetrovanie je fraška. „Gašpar by mal odstúpiť. Zlyhal,“ zdôraznila Zlatica Kušnírová.

Lipšicova kritika zverejnenia tzv. drogovej stopy

Kuciak na záver vyjadril pochybnosti, že sa vražda vyšetrí. „Po šaráde s výmenou vlády už neverím ničomu,“ povedal. „Vždy verím, že sa nájde spravodlivosť, za ktorú Janko a Martina položili život,“ uzavrela Kušnírová.


Advokát oboch rodín Daniel Lipšic kritizoval zverejnenie tzv. drogovej stopy, keď Gašpar informoval o odpočutej komunikácii drogových dílerov, ktorí sa dohadovali na ceste do Veľkej Mače, miesta, kde boli zavraždení Kuciak a Kušnírová. Podľa Lipšica ľudia na čele vyšetrujúcich orgánov sa viac starajú o udržanie si pozícií ako o vyšetrenie vraždy.

Vačoka prekvapilo stanovisko prokuratúry

Bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok vyjadril prekvapenie zo stanoviska špeciálnej prokuratúry, ktorá sa odmieta vyjadrovať k priebehu vyšetrovania. Zákon podľa neho jasne určuje, že prokuratúra má v určenom rozsahu informovať aj verejnosť.

Podobne ako Lipšic, aj on kritizoval oneskorenú raziu v domoch talianskych podnikateľov, o ktorých písal Kuciak. Po štyroch dňoch od zverejnenia poslednej Kuciakovej reportáže už mohli byť všetky stopy, ktoré by polícia mohla nájsť, dávno zametené, dodal.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie