• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Osud ĽSNS závisí od rozhodnutia Vorobelovej, môžu prísť o klub aj členstvo vo výboroch parlamentu

Osud ĽSNS závisí od rozhodnutia Vorobelovej, môžu prísť o klub aj členstvo vo výboroch parlamentu

Slavěna Vorobelová sa zatiaľ nerozhodla, či sa stane členkou poslaneckého klubu ĽSNS.

8.4.2022 (Webnoviny.sk) - Budúcnosť parlamentného klubu strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) ako aj členstvo poslancov tejto strany v kontrolných výboroch parlamentu má v rukách budúca poslankyňa Slavěna Vorobelová. Tá má v parlamente nahradiť Mariana Kotlebu, ktorý právoplatným odsúdením stratil poslanecké kreslo.

Vorobelová sa zatiaľ nerozhodla, či sa stane členkou poslaneckého klubu ĽSNS. Pre agentúru SITA to povedal podpredseda ĽSNS a poslanec parlamentu Martin Beluský.

Všetko stojí na rozhodnutí Vorobelovej

V prípade, že sa Vorobelová odmietne stať členkou klubu ĽSNS, ten prestane fungovať. Klub musí mať najmenej osem členov. Doteraz tento minimálny počet spĺňal aj s Marianom Kotlebom.

„Musíme počkať na rozhodnutie pani Vorobelovej. Ak sa rozhodne nebyť členkou klubu, tak tým pádom nám zaniká členstvo vo všetkých troch parlamentných kontrolných výboroch,“ priblížil Beluský.

Nominovať by museli aj nového kandidáta

Pozíciu šéfa parlamentného výboru na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu zastáva práve Beluský. Členom výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby je Marek Kotleba (ĽSNS) a členom výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (VS) bol doteraz Marian Kotleba.


Ten sa od ustanovujúcej schôdze parlamentu na základe dohôd o rozdelení predsedníckych stoličiek medzi koalíciou a opozíciou usiloval o miesto šéfa výboru na kontrolu VS. Koalícia ho však od ustanovujúcej schôdze v roku 2020 odmietala podporiť.

Ak sa Vorobelová rozhodne byť členkou poslaneckého klubu ĽSNS, tak strana podľa Beluského nominuje aj nového kandidáta na post predsedu parlamentného výboru na kontrolu činnosti VS.

ĽSNS si počká na jej názor

Vorobelová do parlamentu kandidovala na kandidačnej listine ĽSNS za Národnú koalíciu. Dnes už Vorobelová v Národnej koalícii nie je. Beluský povedal, že sa budú snažiť vyhovieť Voroblovej, keď prejaví záujem o členstvo v niektorom z výborov. Zatiaľ však neinformovala, či bude súčasťou poslaneckého klubu ĽSNS.


„Budúci týždeň sa máme stretnúť. Všetko záleží, kde sa ona politicky vidí v budúcnosti. Ak chce ďalej pokračovať v politickom živote a bude chcieť kandidovať aj o dva roky, tak asi bude hľadať stranu, ktorá má k nej blízko a má nejaký potenciál. Ak to berie tak, že len dva roky bude poslankyňa a potom má iné plány, asi jej to bude jedno. Nevidím jej do hlavy, počkáme si na jej názor,“ priblížil Beluský.

Na výber má z viacerých strán

Poznamenal, že jej predostrie výhody a nevýhody členstva v parlamentnom klube a bude na Vorobelovej, ako sa rozhodne. Beluský tvrdí, že ju do ničoho nebudú tlačiť a ĽSNS je pripravená aj na alternatívu, že by jej klub nezostal. Na otázku, či sa Vorobelová pridá k Republike, ak by nebola v klube ĽSNS, Beluský odpovedal, že je viac možností, „ku ktorej konzervatívnej strane sa pridá“.


Vymenoval stranu nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu, Smer-sociálnu demokraciu a koaličnú stranu Sme rodina. „Záleží, kto jej čo ponúkne,“ uzavrel Beluský.

Súd uznal Kotlebu za vinného

Najvyšší súd SR (NS SR) v utorok 5.apríla tohto roka v kauze šekov zrušil nepodmienečný trest štyri roky a štyri mesiace väzenia, ktorý ešte v roku 2020 uložil Kotlebovi Špecializovaný trestný súd. NS SR Kotlebu nanovo uznal za vinného, uložil mu trest šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok a šesť mesiacov. Kotleba bol odsúdený za odovzdávanie šekov v sume 1 488 eur, ktoré predstavujú nacistickú symboliku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie