• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Opar na pere a čo na neho. Pomôže klasická liečba aj babské rady

Opar na pere a čo na neho. Pomôže klasická liečba aj babské rady

Ako spoznáte opar na pere? Vo chvíli, keď sa vám začne robiť, si všimnete nepríjemné svrbenie na jednom mieste pery.

Vyskočil vám náhle na pere opar a potrebujete ho čo najrýchlejšie vyliečiť? Aj keď opar na pere nie je nijako ohrozujúci, dokáže potrápiť a zároveň ide o estetický problém. Zaujíma vás teda, čo na opar na pere? Vyskúšajte klasickú liečbu aj babskej rady.

Príčiny oparu na pere

Prečo opar na pere vlastne vzniká? Príčinou tohto problému je vírus Herpes simples, a to konkrétne HSV 1. Pokiaľ sa vám tento vírus dostane do tela, zostane s vami po celý život. V momente, keď sa vám oslabí imunita, budete v nadmernom strese, dostane vás únava alebo budete mať horúčku, sa tento vírus prejaví. A to práve oparom na pere.

Ako spoznáte opar na pere? Vo chvíli, keď sa vám začne robiť, si všimnete nepríjemné svrbenie na jednom mieste pery. Následne sa vytvorí pľuzgierik, ktorý vás môže páliť a bolieť. O niekoľko dní sa opar na pere zahojí a na jeho mieste zostane chrasta. Tento proces obvykle trvá až 10 dní.


Kedy už nie je opar na pere infekčný? Opar je infekčný po celú dobu svojho trvania. Najviac infekčný je pritom pred vznikom chrasty.

Opar na pere a jeho prenos

Opary sa prenášajú z človeka na človeka blízkym kontaktom s pokožkou, napríklad bozkávaním alebo orálnym sexom. Opar na pere spôsobuje vírus Herpes simples typu 1 (HSV-1), ktorý však postihuje nielen ústa, ale aj genitálie. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia existuje iba malé riziko prenosu vírusu Herpes simples zo spoločne používaných uterákov, hrnčekov alebo príborov. Pokiaľ sa vírusom HSV-1 nakazíte, opar na pere sa objaví spravidla po 4 až 6 dňoch. Avšak niekedy sa môže objaviť až po 14 dňoch.

Čo na opar na pere? Prinášame tipy, ako ho rýchlo vyliečiť

Urobil sa vám opar na pere a potrebujete ho čo najrýchlejšie vyliečiť? Vaša liečba oparu na pere môže zahŕňať nasledujúce rady.

- opar si pravidelne potierajte ľadom. Ľad zmierni bolesť a tiež skráti dobu hojenia oparu na pery.

- pri liečbe oparu pomôže aloe vera gél, a to buď získaný priamo z rastliny, alebo kupovaný. Aloe vera gél nanášajte na opar niekoľkokrát denne. Vďaka tomu, že má protizápalové a antivírusové účinky, skráti dobu hojenia oparu.

- používajte voľne dostupné antivirotické krémy na opar na pere, ktoré podporujú rýchle hojenie oparu.


Na opar si pravidelne dávajte obklady z medovky lekárskej. Urobte si jednoducho medovkový čaj, nechajte ho vychladnúť a namáčajte doň menšie kúsky gázy, ktoré prikladajte na opar na pere. Medovka lekárska má antivirotické vlastnosti a znižuje začervenanie a opuch.

Ako vyliečiť opar cez noc? Pomôžu babské rady

Chcete sa zbaviť oparu cez noc? Vyskúšajte nasledujúce osvedčené babské rady, z ktorých niektoré sú vám určite dobre známe.


-  opar si cez noc namažte zubnou pastou.

 - na opar si naneste kašičku z droždia a vody a nechajte pôsobiť celú noc.

-  na opar si priložte kúsok cibule alebo cesnaku.



Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie