• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

OĽaNO odsudzuje populizmus SaS, Gröhling by mal upustiť od svojho tvrdošijného postoja

OĽaNO odsudzuje populizmus SaS, Gröhling by mal upustiť od svojho tvrdošijného postoja

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling počas tlačovej besedy strany Sloboda a Solidarita (SaS) na tému: Zásadný míľnik pre školstvo na Slovensku.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) víta jasné stanovisko konzília odborníkov a zároveň odsudzuje nezodpovedné správanie a populizmus koaličného partnera.

Konzílium vo svojom stanovisku vyjadrilo plnú podporu postupu regionálnych hygienikov pri prerušovaní prezenčnej výučby na školách.

V reakcii na ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS), ktorý kroky hygienikov kritizuje, o tom v tlačovej správe informoval Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Superšíritelia koronavírusu

Podľa poslankyne a lekárky Evy Horváthovej (OĽANO) by minister Gröhling mal namiesto tvrdošijného postoja spojiť sily s verejnými zdravotníkmi a regionálnymi hygienikmi.

„Konzílium a regionálni hygienici sú kvalifikovaní na to, aby posudzovali stav epidémie, navrhovali širšie opatrenia a bezodkladne sami prijímali tie operatívne. Stav v nemocniciach sa už vymkol z rúk a hrozí ešte zúfalejšia situácia. Každá infikovaná časť triedy generuje aj ďalšie pozitívne prípady v okolí detí, ktoré sa stávajú superšíriteľmi koronavírusu,“ povedala Horváthová.


Ako ďalej uviedla, na nemocničných lôžkach končia nielen učitelia či rodičia a ďalší dospelí v mladom, strednom a staršom veku, ale žiaľ niekedy aj samotné deti. „Ide aj o ich zdravie, to je priorita dní a hneď za ňou je priorita vzdelávania, ktorá musí nejaký týždeň počkať, respektíve pokračovať dočasne online. Zmeškané vzdelávanie sa dá do istej miery dohnať, zničené zdravie nijako,“ vyhlásila Horváthová.

Treba počúvať hlas rozumu

K podpore odborníkov a hygienikov sa pripojil aj poslanec a predseda parlamentného hospodárskeho výboru Peter Kremský (OĽANO).

„Vyzývame stranu SaS, aby prestala bojovať s expertmi, pretože je to v tejto situácii nielen nezodpovedné, ale aj mimoriadne nebezpečné. Videli sme pred rokom, kam tento populizmus viedol. Neúctivé označovanie porád s odborníkmi za tliachanie a chronické napádanie prijímaných opatrení viedlo k zneisteniu verejnosti a oslabeniu celého vládneho úsilia,“ povedal Kremský.


Podľa neho napriek jasným upozorneniam o ohniskách výskytu koronavírusu v školách strana SaS pred týždňom nepochopiteľne vetovala ich dočasné uzatvorenie. „Stačilo populizmu, treba počúvať hlas rozumu a uprednostniť verejný záujem pred percentami v prieskumoch,“ uzavrel Kremský.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie