• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

OĽaNO chce dosiahnuť dohodu na zvyšovaní platov štátnych zamestnancov. Verí, že tretie kolo rokovaní prinesie výsledky

OĽaNO chce dosiahnuť dohodu na zvyšovaní platov štátnych zamestnancov. Verí, že tretie kolo rokovaní prinesie výsledky

V tomto týždni by sa malo uskutočniť tretie kolo kolektívnych vyjednávaní o zvyšovaní platov zamestnancov pracujúcich v štátnej a verejnej službe.

Zvyšovanie platov štátnym zamestnancom

Ako v tlačovej správe uvádza hnutie OĽaNO, doterajšie dve oficiálne kolá vyjednávaní o kolektívnej zmluve vyššieho stupňa sa konali vo veľmi konštruktívnej atmosfére. „Veríme, že v krátkom čase nastane dohoda a budeme môcť oznámiť výsledky,“ tvrdí hnutie.

Cieľom hnutia OĽANO, aktuálnych koaličných strán, ako aj zástupcov zamestnancov je dosiahnuť výraznú valorizáciu platov všetkých zamestnancov pracujúcich v štátnej a verejnej sfére.

„Zástupcovia hnutia OĽANO – predseda vlády Eduard Heger, minister financií Igor Matovič, štátny tajomník ministerstva financií Marcel Klimek ako aj vedúci Úradu vlády Július Jakab od začiatku júna veľmi intenzívne rokujú so zástupcami zamestnancov v štátnej službe a zamestnancov vo verejnom záujme, teda aj učiteľov či nepedagogických zamestnancov,“ dodalo hnutie OĽaNO.

Kolektívne rokovania

Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) sa v polovici júna s odborármi dohodol na tom, že sa začnú rokovania o skoršom zvyšovaní platov v štátnej a verejnej službe.

„Sme pripravení odštartovať rokovania o finančných kompenzáciách pre zamestnancov, teda rokovania o platoch, aj pred termínom, ktorý je stanovený na 1. januára 2023,“ povedal po rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady SR. Platy v štátnej a verejnej správe sa od júla tohto roka zvýšili o 3 percentá.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie