• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Odvolávanie Matoviča (naživo): Hlasovanie sa odkladalo, ale v utorok už poslanci rozhodnú

Odvolávanie Matoviča (naživo): Hlasovanie sa odkladalo, ale v utorok už poslanci rozhodnú

Pôvodne mal parlament o odvolaní ministra financií hlasovať vo štvrtok 29.

4.10.2022 (Webnoviny.sk) - Poslanci Národnej rady SR (NR SR) v utorok rozhodnú o osude ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Hlasovanie je na programe o 11.00.

Dopoludnia to poslanci nestihli, pretože Matovič mal v pléne dlhý prejav, rečnil zhruba dve a pol hodiny.

Hlasovanie sa preto posunulo na 17:00, no keďže počas schôdze skolaboval poslanec hnutia OĽaNO Ján Kerekréti, prerušil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) schôdzu do piatku 30. septembra a zároveň oznámil, že hlasovanie bude až v utorok 4. októbra.

Naživo: Rokovanie parlamentu

„One man show“

Návrh na odvolanie šéfa rezortu financií iniciovalo hnutie Sloboda a Solidarita (SaS) a do parlamentu ho predložila skupina 32 poslancov. Okrem liberálov sa pod návrh podpísali poslanci Hlasu-SD a nezaradení poslanci Tomáš Valášek a Miroslav Kollár, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke strany Za ľudí.

V návrhu na vyslovenie nedôvery sa píše, že Matovič poníma výkon funkcie člena vlády a ministra financií ako „one man show" a priestor na násilné presadzovanie svojich často neodborných myšlienok. Poslanci uvádzajú „ústavné a zákonné dôvody" a tiež „politické dôvody" pre vyslovenie nedôvery Matovičovi.


Podľa nich minister financií ruinuje rozpočet Slovenskej republiky, vyčítajú mu napríklad rodinný balíček a jeho dopad na rozpočty samospráv, a tiež očkovaciu lotériu. V rámci politických dôvodov uvádzajú, že Matovičov spôsob komunikácie šíri napätie a rozdeľuje spoločnosť.

Matovič v statuse poprel, že prirovnal liberálnych novinárov k Hitlerovým novinárom

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) pozval „poctivých novinárov" k okrúhlemu stolu na tému Sloboda a zodpovednosť médií. Ospravedlnil sa im tiež za svoje tvrdenia.


Urobil tak prostredníctvom statusu na sociálnej sieti.


Dodal ale, že sa nemieni ospravedlňovať tým, pri ktorých trafil klinec po hlavičke, čiže ľuďom, ktorí sa za status novinára iba skrývajú, no nezvládajú svoje poslanie a nedokážu hľadať pravdu a podať ju divákom a čitateľom.


Šéf rezortu financií v statuse poprel, že prirovnal liberálnych novinárov k Hitlerovým novinárom. Rovnako poprel, že by povedal, že sa všetci slovenskí novinári dajú kúpiť za 500 eur. Toto tvrdenie mu podľa neho pripísal i šéfredaktor Denníka N, ktorý sa už za to ospravedlnil na sociálnej sieti.

Predseda hnutia OĽaNO dodal, že si cení prácu poctivých novinárov. Záleží mu tiež na ich poslaní a význame pre demokratické Slovensko. Funkčné a objektívne médiá považuje za bariéru na ochranu demokracie proti hoaxom a hlúpostiam zo sociálnych sietí.


Dodal, že nechce vidieť Slovensko na konci rebríčka dôvery v klasické médiá, a aj preto túto celospoločenskú tému otvoril, hoci to urobil „bágrom".


Odporúčame:

Počasie na 10 dní


počasie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie