• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Obvineného podnikateľa Výboha bude obhajovať aj bývalý námestník generálneho prokurátora USA

Obvineného podnikateľa Výboha bude obhajovať aj bývalý námestník generálneho prokurátora USA

Richard Donoghue sa počas svojej prokurátorskej kariéry venoval prípadom využívajúcim spolupracujúcich svedkov a protikorupčným vyšetrovaniam.

29.4.2022 (Webnoviny.sk) - Novým členom právneho tímu, ktorý zastupuje obvineného podnikateľa Miroslava Výboha, sa stal bývalý námestník generálneho prokurátora Spojených štátov amerických Richard Donoghue.

Advokátska kancelária Pillsbury

V súčasnosti je právnikom americkej advokátskej kancelárie Pillsbury so 150-ročnou tradíciou v poskytovaní právneho zastúpenia. Donoghue povedie tím právnikov z Pillsburry, ktorí sa pripoja k existujúcemu tímu slovenských advokátov a k pražskej pobočke medzinárodnej advokátskej kancelárie Dentons.

Donoghue sa počas svojej prokurátorskej kariéry venoval prípadom využívajúcim spolupracujúcich svedkov a protikorupčným vyšetrovaniam.

„Dodatočné odborné znalosti a skúsenosti svetového formátu nám pomôžu dokázať to, čo celý čas tvrdíme, a teda, že vyšetrovanie prípadu sprevádza enormné množstvo zákonných pochybení, nedostatok dôkazov a dve pochybné svedectvá spolupracujúcich obvinených Františka Imreczeho a Michala Suchobu," priblížil Výbohov obhajca Ladislav Smejkal.

Spravodlivý a zákonný prístup

Donoghue skončil v pozícii námestníka generálneho prokurátora USA v januári 2021. V tejto pozícii bol okrem iného spoluzodpovedný za vedenie Ministerstva spravodlivosti Spojených štátov amerických, ktoré má zodpovednosť za všetky federálne žaloby v USA.

„Prijal som ponuku stať sa súčasťou tímu zastupujúceho Výboha s cieľom zabezpečiť mu spravodlivý a zákonný prístup zo strany justičných orgánov a polície na Slovensku," ozrejmil Donoghue.

Venovať sa chce tiež využívaniu inštitútu spolupracujúcich obvinených, teda takzvaných kajúcnikov, v slovenskom právnom systéme. „Nakoľko mám pocit, že jeho využitie je veľmi nejasne formulované a v porovnaní so Spojenými štátmi mu chýbajú predovšetkým jasné a prísne pravidlá," dodal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie