• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Objem problémových úverov môže v EÚ stúpnuť, spôsobí to ukončenie moratórií na uhrádzanie splátok

Objem problémových úverov môže v EÚ stúpnuť, spôsobí to ukončenie moratórií na uhrádzanie splátok

Objem problémových úverov v Európskej únii podľa medzinárodnej ratingovej agentúry Moody’s pravdepodobne vzrastie, keď sa skončia moratóriá na uhrádzanie splátok.

Z moratórií profitovali úvery

Takéto moratóriá uplatnili mnohé členské štáty únie, aby umožnili dlžníkom zredukovať odlev ich hotovosti v období vysokej neistoty spôsobenej pandémiou koronavírusu. Z moratórií vlani profitovali úvery v celkovom objeme takmer 900 miliárd eur, uviedla agentúra v správe, ktorú zverejnila v utorok.

Do konca roku 2020 objem úverov, na ktoré sa dočasné odloženie splátok vzťahovalo, klesol podľa údajov Európskeho orgánu pre bankovníctvo (EBA) na 318 miliárd eur z úrovne 587 miliárd eur v septembri 2020. Doteraz bolo podľa Moody’s splácanie úverov, u ktorých sa skončil odklad splátok, dobrý. Iba 3,9 percenta z nich bolo klasifikovaných ako problémové úvery.

Využili ich najmä v južnej a strednej Európe

Avšak kým z úverov, u ktorých bolo splácanie odložené do septembra, sa ako problémové ukázalo 2,6 percenta z nich, u úverov so splátkami odloženými do decembra sa ako problémové prejavilo už 17,2 percenta pôžičiek.


Uplatnenie moratórií na splácanie úverov počas pandémie využili najmä niektoré krajiny južnej a strednej Európy. Evidentné to bolo najmä vo štvrtom kvartáli 2020, keď sa ukázalo, že moratóriá ešte využívajú najmä na Cypre, v Maďarsku, Portugalsku a v Taliansku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie