• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Obeťami tragickej nehody na zastávke Zochova sú mladí ľudia, vodič bol pod vplyvom alkoholu (foto)

Obeťami tragickej nehody na zastávke Zochova sú mladí ľudia, vodič bol pod vplyvom alkoholu (foto)

Hamran povedal, že vodičovi namerali 1,6 promile alkoholu a spolujazdec mal jedno promile. Dodal, že ich zarazilo, že vodič bol po skutku agresívny k polícii i zdravotníckemu personálu.

Vodič, ktorý v nedeľu večer vrazil do zastávky na Zochovej ulici v Bratislave, bol pod vplyvom alkoholu a je zadržaný a robia sa s ním procesné úkony.

Povedal to policajný prezident Štefan Hamran vo vysielaní TV Markíza v relácii Teleráno. „Vo vozidle bol aj spolujazdec, ten bol ošetrený v nemocnici, mal nejaké ľahšie zranenia chrbtice a bol už prepustený,“ dodal s tým, že podobne ako vodič, aj spolujazdec bol pod vplyvom alkoholu.

Pre portál Aktuality.sk Hamran povedal, že vodičovi namerali 1,6 promile alkoholu a spolujazdec mal jedno promile. Dodal, že ich zarazilo, že vodič bol po skutku agresívny k polícii i zdravotníckemu personálu. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v pondelok na mieste nehody uviedol, že vodič musel ísť veľmi rýchlo. „Obete a zranení boli mladí ľudia a niektorí mali nastúpiť prvýkrát na vysokú školu,“ doplnil.

Hamran nevedel momentálne určiť, akou rýchlosťou vodič išiel, no predpokladajú, že niekoľkonásobne prekročil povolenú rýchlosť. Nevedel určiť ani aký trest vodičovi hrozí, vzhľadom na to, že nehoda nie je vyšetrená a nie sú známe konkrétne následky. Predpokladá však, že vodičovi bude hroziť vysoký trest. Hamran nezaregistroval na mieste nehody evidentné stopy po brzdení. Vodič pravdepodobne stratil kontrolu nad vozidlom.


Auto, ktoré spôsobilo desivú nehodu, šoféroval podľa informácií Nového Času generálny sekretár deaflympijského výboru Dušan Dědeček. Ten mal byť vo vozidle spolu so synom Lukášom. U vodiča sa potvrdilo, že pred jazdou pil alkohol.


"Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová.

Podľa Hamrana sa vodič po nehode správal agresívne. Policajný prezident informoval, že vodič išiel výrazne rýchlejšie, ako je povolená rýchlosť. "Podľa toho, čo som videl, tam nie sú evidentné brzdné stopy," povedal Hamran. Vodič podľa neho išiel z podjazdu a stratil kontrolu nad autom.

Nedeľňajšia tragická dopravná nehoda v Bratislave má už päť obetí. Ako informuje polícia na sociálnej sieti Facebook, v nemocnici zraneniam podľahla 21-ročná žena.

Tragická nehoda sa stala v nedeľu 2. októbra o 22:24. Ako poznamenal policajný hovorca, 60-ročný vodič viedol vozidlo Škoda Superb po Staromestskej ulici v smere na most SNP.

„V stave vylučujúcom spôsobilosť viesť motorové vozidlo spôsobenom požitím alkoholu neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla a zišiel mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy (MHD) Zochova," uviedol Szeiff.

Pod vplyvom alkoholu bol aj spolujazdec

Na zastávke sa v tom čase nachádzalo viacero osôb, do ktorých vozidlo vo vysokej rýchlosti narazilo. „Pri nehode na mieste zahynuli štyri osoby, tri osoby boli v kritickom stave prevezené do nemocníc, ďalšie tri osoby utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach," doplnil.


V čase dopravnej nehody sa podľa hovorcu vo vozidle nachádzal aj 36-ročný spolujazdec, ktorý bol rovnako podrobený dychovej skúške. Pri tej mu namerali 0,5 mg/alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie