• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Obdobie lockdownu nezabránilo svetu v prechode na mobilné zariadenia

Obdobie lockdownu nezabránilo svetu v prechode na mobilné zariadenia

Blíži sa éra, kedy bude mobilný prístup k internetu dominantný.

4.7.2022 (Webnoviny.sk) -

Odhaduje sa, že v roku 2022 bude na celom svete v prevádzke 6,64 miliardy smartfónov s penetráciou v celosvetovej populácii 83,72 %. To je výrazný nárast za posledných päť rokov, keď v roku 2016 bola penetrácia približne polovičná (49,40 %). Prechod na smartfóny sa nezastavil ani počas pandémie: počet smartfónov na celom svete sa zvýšil o 10 % zo 6,055 miliardy v roku 2020 na odhadovaných 6,648 miliardy v tomto roku.

Svet je na ceste k prístupu k internetovému obsahu s prevahou mobilných zariadení. Mobilné zariadenia sa stali dostupnejším variantom pripojenia k internetu ako pevné siete a inteligentné telefóny sú lacnejším variantom osobných počítačov.

Odhaduje sa, že v roku 2025 bude 72 % používateľov internetu využívať výhradne mobilné zariadenia, kým v súčasnosti je to "len" 57 % populácie.

Firmy, ktoré vsadili na mobily, výrazne zvýšili svoju hodnotu

Podľa brokera Zetano je globálna mobilná transformácia sprevádzaná rastúcou dominanciou dodávateľov mobilných technológií a softvéru, ktorí získali náskok pred hráčmi v iných oblastiach IT, technológií a zábavy. Firmy, ktoré včas zachytili trend prechodu na mobilné zariadenia, výrazne posilnili svoju pozíciu na trhu. Lídrom v tejto oblasti je jednoznačne Apple, ktorý dokázal   svoju trhovú kapitalizáciu znásobiť za posledných 15 rokov až tridsaťkrát.

Hlavné spoločnosti, ktoré dostatočne skoro vsadili na mobilné zariadenia ako dominantné pri prístupe na internet:

Apple – trhová kapitalizácia narástla 30x za 15 rokov

Meta Platforms – trhová kapitalizácia narástla 7x za 10 rokov

Google – trhová kapitalizácia narástla 4x za 8 rokov

Samsung – trhová kapitalizácia narástla 4x za 15 rokov**

O brokerovi Zetano

ZETANO je registrovaná značka spoločnosti Wonderinterest Trading Ltd. s registračným číslom HE 332830. Wonderinterest Trading Ltd je cyperská investičná spoločnosť (CIF) pod dohľadom a reguláciou Cyperskej komisie pre reguláciu predaja cenných papierov (CySEC) s licenciou číslo 307/16, so sídlom 176, Makariou III Avenue, Paschalis Court, Office 201, 3027, Limassol, Cyprus. Ďalšie informácie získate na adrese: support@zetano.com

Upozornenie na riziká: CFD (kontrakty na rozdiel) sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu. Pri obchodovaní CFD stráca peniaze 71,43 % účtov retailových investorov. Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako CFD fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty peňazí.

Informačný servis

Viac k téme: Internet, PR, Zetano

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie