• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

O udalosti z prešovského väzenia treba informovať citlivo, psychológ upozorňuje na nežiaduce javy

O udalosti z prešovského väzenia treba informovať citlivo, psychológ upozorňuje na nežiaduce javy

Psychológ a riaditeľ združenia IPčko Marek Madro chce, aby sa myslelo aj na „zraniteľných čitateľov“.

1.1.2021 (Webnoviny.sk) - O udalosti, ktorá sa stala 29. decembra v súvislosti s policajným exprezidentom Milanom Lučanským v prešovskom väzení, by mali médiá, politici aj verejnosť informovať citlivo.

Vo svojom statuse na sociálnej sieti ich k tomu vyzval psychológ a programový riaditeľ občianskeho združenia IPčko Marek Madro.

Ťažké obdobie pre ľudí s duševnými ochoreniami

Zdôraznil, že v médiách, komentároch a v diskusiách sa objavujú informácie s podrobným opisom toho, akým spôsobom sa mal pokus o samovraždu udiať.

„Citliví a zraniteľní ľudia tak dostávajú presný návod, ako svoju smrť realizovať. A prináša to aj ďalšie nežiadúce javy,“ upozornil.

Dodal, že aktuálne obdobie je pre ľudí trpiacich duševnými ochoreniami veľmi ťažké. „Prosím, nesťažujme ho ešte viac,“ apeloval s tým, že plne rozumie povinnosti o udalosti informovať, no chce, aby sa myslelo aj na „zraniteľných čitateľov“.

Čísla, ktoré môžu ľuďom pomôcť

Ľudia, ktorí sa cítia bezradní, môžu nájsť pomoc prostredníctvom bezplatnej a anonymnej online poradne pre mladých IPčko.sk poradna@ipcko.sk, na Linke dôvery Nezábudka na čísle 0800 800 566, prostredníctvom online poradne Ligy za duševné zdravie či na čísle 116 11 Linky detskej istoty.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie