• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Núdzový stav neobmedzuje žiadne základné ľudské práva, reaguje Šeliga na Ficovo ultimátum

Núdzový stav neobmedzuje žiadne základné ľudské práva, reaguje Šeliga na Ficovo ultimátum

Predseda strany Smer-SD vyzval vládu, aby zrušila rozhodnutie o núdzovom stave a vyhlásila ho nanovo s tým, ktoré ľudské práva sa obmedzujú a ktoré nie.

2.10.2020 (Webnoviny.sk) - Núdzovým stavom nie sú obmedzené žiadne základné ľudské práva. Ako na štvrtkovom tlačovom brífingu objasnil podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Juraj Šeliga (Za ľudí), k núdzovému stavu vláda pristúpila preto, aby mohla nastať hospodárska mobilizácia. To znamená, aby každý okresný úrad mohol operatívne reagovať na situáciu v regióne.

Podotkol tiež, že sudcovia môžu korigovať trestnú sadzbu aj v núdzovom stave. Reagoval tak na dnešné vyjadrenie predsedu strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica k tejto téme.

Núdzový stav je podľa Fica protiústavný

Fico na dnešnej tlačovej konferencii vyzval vládu k zrušeniu rozhodnutia o núdzovom stave. Chce, aby bol vyhlásený nanovo s tým, ktoré ľudské práva sa obmedzujú a ktoré nie.


Doplnil, že ak tak vláda neurobí ešte dnes, Smer-SD sa obráti na Ústavný súd SR, aby preveril možnú protiústavnosť vyhlásenia núdzového stavu.


Viackrát uviedol, že počas núdzového stavu platia vyššie sadzby za viaceré trestné činy. Podľa neho by sa k tomu mala vyjadriť prokuratúra či polícia. Podľa neho nie je zrejmé, ako sa vláda vysporiadala s obmedzením základných práv, o ktorých hovorí ústava.

Núdzový stav na Slovensku

Na Slovensku od štvrtka (1. októbra) platí núdzový stav. Vláda v stredu 30. septembra schválila návrh premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na jeho vyhlásenie v súvislosti s druhou vlnou pandémie nového koronavírusu. Núdzový stav platí zatiaľ na dobu 45 dní.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie