• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Nový Zéland zavádza trojdňový lockdown, v krajine sa potvrdil jeden nový prípad koronavírusu

Nový Zéland zavádza trojdňový lockdown, v krajine sa potvrdil jeden nový prípad koronavírusu

V päťmiliónovej krajine zaznamenali pre rýchlu reakciu vlády od začiatku pandémie iba 26 úmrtí.

17.8.2021 (Webnoviny.sk) - Vláda Nového Zélandu zavádza trojdňový celoštátny lockdown po tom, čo v krajine po šiestich mesiacoch identifikovali jeden prípad nákazy koronavírusom. Podľa ministerstva zdravotníctva pozitívne otestovali 58-ročného muža z Aucklandu, najväčšieho mesta v krajine.

Predsedníčka vlády Jacinda Ardernová oznámila rozhodnutie o lockdowne v utorok. Platiť začne tesne pred polnocou z utorka na stredu. Pre obyvateľov to znamená, že svoje domovy môžu opustiť iba v mimoriadnych prípadoch, akým je napríklad zaobstaranie základných životných potrieb alebo individuálna športová aktivita.

„Videli sme, čo sa môže stať inde, pokiaľ situáciu nedostaneme pod kontrolu...Máme iba jednu šancu,“ uviedla premiérka v televíznom príhovore.

Nový Zéland sa celosvetovo považuje za vzor v boji proti pandémii koronavírusu. V päťmiliónovej krajine od začiatku pandémie zaznamenali iba 26 úmrtí na ochorenie COVID-19. Vakcinačná kampaň však pokračuje pomaly a doteraz je úplne zaočkovaných iba zhruba 20 percent obyvateľov.

Viac k téme: Koronavírus, lockdown, Pandémia

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie