• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Novak Djokovič si nezahrá ani v Montreale, ľudia bez očkovania proti COVID-19 do Kanady nesmú

Novak Djokovič si nezahrá ani v Montreale, ľudia bez očkovania proti COVID-19 do Kanady nesmú

Nezaočkovaný Novak Djokovič musel vynechať januárový Australian Open a nebude môcť hrať ani na US Open v New Yorku.

5.8.2022 (Webnoviny.sk) - Srbský tenista Novak Djokovič sa odhlásil z turnaja ATP v Montreale, pretože do Kanady majú zakázaný vstup ľudia bez očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Tridsaťpäťročného Belehradčana v januári z rovnakého dôvodu deportovali z Austrálie pred začiatkom prvého grandslamového turnaja sezóny a nepustia ho ani do Spojených štátov amerických, kde sa koncom augusta začne US Open v New Yorku.

Odohral iba dva grandslamy

Z doterajších troch grandslamových turnajov v tomto roku absolvoval Djokovič dva.

Na Roland Garros v Paríži vypadol vo štvrťfinále po súboji s neskorším víťazom Španielom Rafaelom Nadalom a na londýnskom Wimbledone získal v júli svoj 21. grandslamový titul v kariére.

Po finálovom triumfe nad Austrálčanom Nickom Kyrgiosom povedal, že chce hrať v New Yorku, ale nehodlá sa kvôli tomu očkovať.

Na US Open sa pripravuje

Djokovič na svojich sociálnych sieťach napísal, že sa na US Open pripravuje tak ako keby na ňom mal hrať.

Trojnásobný víťaz tohto podujatia vlani vo Flushing Meadows podľahol vo finále Rusovi Daniilovi Medvedevovi a nenapodobnil historický zápis Roda Lavera, ktorý v roku 1969 triumfoval na všetkých štyroch grandslamových turnajoch.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie