• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

NN je lídrom v starostlivosti o dôchodky Slovákov

NN je lídrom v starostlivosti o dôchodky Slovákov

Na slovenskom trhu s dôchodkami došlo k preskupeniu "síl".

16.9.2021 (Webnoviny.sk) - O aktuálnom vývoji a podieloch na slovenskom dôchodkovom trhu sme sa rozprávali s Petrom Brudňákom, generálnym riaditeľom NN Slovensko.

Vďaka čomu ste sa stali lídrom na trhu s dôchodkami?

Štatistiky za uplynulý polrok hovoria, že naša spoločnosť je pre Slovákov prvou voľbou v starostlivosti o ich dôchodky. Na slovenskom trhu teda dominujeme v podiele nových klientov, ktorí si nás vybrali pre správu svojich dôchodkových úspor. Každý druhý Slovák, ktorí si v tomto roku uzatvoril zmluvu na dôchodkové sporenie, si vybral práve našu značku.

Koľko klientov sporiacich na dôchodok má aktuálne spoločnosť NN?

Na konci júla 2021 si v našom II. a III. pilieri sporilo vyše 740-tisíc klientov, ktorým sa staráme o takmer 3,5 miliardy eur úspor. Samozrejme, tieto pozitívne správy a podiely na trhu nás veľmi tešia, no zároveň predstavujú aj obrovskú zodpovednosť. Spravujeme dôchodkové úspory každého šiesteho dospelého Slováka, čo si z našej strany vyžaduje vynikajúcu investičnú stratégiu, vysoko profesionálny servis a proklientsky prístup.

Za posledných 12 mesiacov sa vaše indexové dôchodkové fondy zhodnotili takmer o 30 %. Aký je váš ďalší cieľ?

Našou hlavnou ambíciou je, aby sa mali ľudia na dôchodku lepšie a všetky naše dôchodkové fondy boli dlhodobo maximálne výkonné. Neustále preto vylepšujeme i ponuku našich dôchodkových fondov tak, aby si každý klient mohol vybrať taký fond, ktorý najviac vyhovuje jeho požiadavkám a rizikovým preferenciám. Klientom, ktorí si budú ešte dlho sporiť na penziu a majú kladný vzťah k riziku, odporúčame presmerovať svoje prostriedky z garantovaných fondov do negarantovaných, najmä akciových a indexových.

Plánujete v oblasti dôchodkov nejaké novinky?

Aktuálne premýšľame nad tým, ako zapojiť do našej investičnej stratégie zodpovedné investovanie s dôrazom na ochranu životného prostredia a dodržiavanie základných ľudských práv. Radi by sme ešte viac pretavili do našej produktovej, investičnej aj firemnej DNA udržateľné zdroje, ekologické a environmentálne témy. Za zmienku tiež stojí, že naša NN Tatry – Sympatia je od mája prvou dôchodkovou inštitúciou v regióne V4, ktorá umožňuje klientom prevod dôchodkových práv zo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensko.

Čakajú dôchodkových klientov inovácie aj v oblasti digitalizácie?

Naša NN sa snaží zatraktívniť dôchodkové sporenie aj pravidelnými inováciami či digitalizáciou. Digitálne technológie využívame na zjednodušenie prístupu klientov k dôchodkovým účtom, ale aj na plnohodnotný predaj a servis našich produktov na diaľku. Napríklad nedávno sme predstavili komplexnú 3-pilierovú dôchodkovú kalkulačku, ktorá spoľahlivo a ihneď vypočíta celkový dôchodok zo všetkých troch pilierov, ako aj sumy z každého piliera osobitne. Odhad budúceho dôchodku pritom uvádza v dnešných cenách pre lepšiu predstavu o tom, čo si z neho bude môcť klient skutočne dovoliť.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie