• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Niektoré akvaparky, kúpaliská a plavárne neotvoria v termíne, chýbajú im pokyny z krízového štábu

Niektoré akvaparky, kúpaliská a plavárne neotvoria v termíne, chýbajú im pokyny z krízového štábu

Je preto podľa nich na mieste otázka, či sa počet návštevníkov bude odvíjať podľa štvorcových metrov, ako je to v prípade vnútorných prevádzok alebo podľa iných prepočtov.

2.6.2020 (Webnoviny.sk) - Novozaložená Asociácia akvaparkov, kúpalísk a plavární (AAKP) potrebuje niekoľko dní na otvorenie a jasné podmienky.

Väčšina týchto zariadení bez presne určených hygienických podmienok podľa nej v stredu neotvorí napriek tomu, že v rámci uvoľňovania opatrení je od 3. júna možné opäť otvoriť aj všetky kúpaliská, kúpele a wellness prevádzky, ktoré budú môcť návštevníkov vpustiť aj do krytých a vnútorných priestorov.

Koľko návštevníkov môžu pustiť do areálu?

"Včerajšie (pondelňajšie) oznámenie premiéra, vyplývajúce z rozhodnutia krízového štábu, je pre nás všetkých potešujúce. Avšak stále nevieme, aké hygienické opatrenia je potrebné dodržať alebo aké počty návštevníkov je možné pustiť do areálu," povedal v utorok Gabriel Somogyi z Thermalparku Dunajská Streda na stretnutí zástupcov asociácie (aktuálne má 22 členov) v Nových Zámkoch.


K vyše stobodovému návrhu opatrení pre znovuotvorenie prevádzok, ktorý asociácia doručila krízovému štábu minulý týždeň, sa doteraz nikto nevyjadril. Asociácia teda očakáva, že v stredu väčšina akvaparkov, kúpalísk a plavární stále neotvorí svoje brány.


Za hlavný dôvod považuje, ako oznámila aj na minulotýždňovom stretnutí s krízovým štábom, čas, ktorý je potrebný na prípravu a presné špecifikovanie hygienických opatrení.


Ekonomicky nerentabilné

"Zajtra (v stredu) väčšina kúpalísk svoje brány určite neotvorí. K otvoreniu potrebujeme presné pokyny z krízového štábu a až po zabezpečení všetkých hygienických podmienok môžeme otvoriť," upozornili členovia asociácie. Viacerí z nich stále čakajú aj na vyjadrenie, či budú akvaparky a kúpaliská spadať pod označenie zhromažďovanie osôb alebo nie.


"Navrhli sme, aby akvaparky a kúpaliská nespadali pod označenie zhromažďovanie osôb, nakoľko pre prevádzky, ktoré majú kapacitu päťtisíc a viac návštevníkov, by presné stanovenie počtu návštevníkov bolo ekonomicky nerentabilné," dodali členovia Asociácie akvaparkov, kúpalísk a plavární.


Viac k téme: Koronavírus

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie