• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

„Nie povinnému očkovaniu“ a „my sme ľudia“, skandovali nespokojní Rakúšania proti pandemickým opatreniam (foto)

„Nie povinnému očkovaniu“ a „my sme ľudia“, skandovali nespokojní Rakúšania proti pandemickým opatreniam (foto)

Demonštranti sú proti povinnému očkovaniu proti koronavírusu, ktoré by sa malo začať vo februári.

12.12.2021 (Webnoviny.sk) - Desaťtisíce ľudí v sobotu znovu v Rakúsku protestovali proti opatreniam pre boj s ochorením COVID-19 vrátane povinného očkovania. V hlavnom meste Viedeň sa protest konal už štvrtý týždeň v rade. Podľa polície, na ktorú sa odvoláva spravodajský portál BBC, prišlo demonštrovať okolo 44-tisíc ľudí.

Viac o téme: Koronavírus

Demonštranti, ktorých podporuje Slobodná strana Rakúska (FPÖ), sú proti povinnému očkovaniu, ktoré by sa malo začať vo februári. Na proteste mali transparenty s nápisom „Nie povinnému očkovaniu“ a skandovali „My sme ľudia“ a „odboj“. Menšie protesty sa konali aj v Klagenfurte a Linzi.

Očkovanie pre ľudí od 14 rokov

Rakúsko je prvá krajina v Európskej únii, ktorá prijala povinné očkovanie. To platí pre všetkých obyvateľov od 14 rokov s výnimkou osôb, ktoré nemôžu absolvovať vakcináciu zo zdravotných dôvodov.

Podľa odporcov opatrenia by ľudia mali mať slobodu rozhodnúť sa, či sa chcú nechať zaočkovať. Vláda uviedla, že nikoho nebudú očkovať nasilu, ale ľudia, čo odmietnu očkovanie dostanú pokuty do 3 600 eur.

Obmedzenia pre neočkovaných

V novembri bolo Rakúsko prvou krajinou v západnej Európe, ktorá znovu zaviedla lockdown aj pre očkovaných ľudí. Ten sa skončil v nedeľu. Obmedzenia platia už len pre neočkovaných.


Podľa Johns Hopkins University v Rakúsku od začiatku pandémie potvrdili 1,2 milióna infekcií koronavírusom a viac ako 13-tisíc úmrtí. Zhruba 68 percent obyvateľov je plne zaočkovaných, čo je jedna z najnižších mier v západnej Európe.



Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie