• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Neúspešný spor o pozemky City Areny stál Trnavu stotisíc eur, mesto sa proti zamietnutiu žaloby neodvolalo

Neúspešný spor o pozemky City Areny stál Trnavu stotisíc eur, mesto sa proti zamietnutiu žaloby neodvolalo

Trnava so žalobou na Okresnom súde v Trnave neuspela, žalovaným stranám musela zaplatiť trovy konania.

23.9.2019 (Webnoviny.sk) - Mesto Trnava zaplatilo takmer 100-tisíc eur ako náhradu trov konania v súvislosti so žalobou proti spoločnostiam City-Arena a City-Arena PLUS o určenie vlastníckeho práva k pozemkom. Informáciu pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová.

Okresný súd v Trnave ešte v septembri minulého roka žalobu mesta zamietol a rozhodol aj o povinnosti zaplatiť žalovaným trovy konania. O ich výške 99 328 eur rozhodol samostatným uznesením v polovici apríla, uznesenie nadobudlo právoplatnosť koncom júla.

Poslanci mesta s nesúhlasili s pokračovaním sporu

Mesto Trnava vlani neuspelo na súde so žalobou, ktorou sa domáhalo vrátenia pozemkov, na ktorých dnes stojí známy nákupný komplex City Arena. Žalobu inicioval primátor Peter Bročka. Poslanci mestského zastupiteľstva sa o nej dozvedeli až od žalovaných spoločností.

Bročka v minulosti svoj postup vysvetľoval tým, že súhlas poslancov nepotreboval, pretože v tomto prípade nešlo o nakladanie s majetkom mesta. Mestské zastupiteľstvo na mimoriadnom rokovaní pred rokom prijalo uznesenie, v ktorom poslanci vyjadrili nesúhlas s ďalším pokračovaním sporu.

Pozemky predali za jedno euro

Trnava pozemky s rozlohou približne 3,5 hektára prakticky v centre mesta ešte vo volebnom období 2010 – 2014 predala za jedno euro spoločnosti City-Arena, ktorá sa zaviazala ako protihodnotu zmodernizovať futbalový Štadión Antona Malatinského. Ten zároveň dostala do prenájmu na 30 rokov, a to za jedno euro ročne.

Na zvyšnej časti pozemku sesterská spoločnosť City-Arena Plus postavila nákupné centrum. Obe spoločnosti vtedy riadil trnavský podnikateľ Vladimír Poór. Za predaj pozemkov City-Arene za jedno euro hlasovalo v novembri 2012 všetkých 31 poslancov mestského zastupiteľstva.

Trnava sa proti zamietnutiu žaloby neodvolala

City-Arena na súde argumentovala tým, že za pozemky poskytla mestu Trnava majetkovú protihodnotu v podobe nového štadióna a ďalších investícií v objeme 32-miliónov eur, „čím žalobca nepochybne len získal a svoj majetok zhodnotil“. Trnava sa proti zamietnutiu svojej žaloby neodvolala, rozsudok tak koncom novembra 2018 nadobudol právoplatnosť.

Vladimír Poór neskôr spoločnosť City-Arena PLUS s nákupným centrom predal Petrovi Korbačkovi, ktorý vlastní aj bratislavskú Euroveu.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie