• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Nemocnice nemajú financie na mimoriadne príplatky pre zdravotníkov, vítajú Matovičov prísľub

Nemocnice nemajú financie na mimoriadne príplatky pre zdravotníkov, vítajú Matovičov prísľub

Mrzí nás, že na túto situáciu môžu doplatiť tisícky zdravotníkov a desiatky nemocníc, ktoré dodnes nevedia, odkiaľ majú zabezpečiť tieto finančné prostriedky prisľúbené vládou SR

Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) víta a plne podporuje verejný prísľub predsedu vlády SR Igora Matoviča na zaplatenie mimoriadneho príplatku vo výške 7 eur za jednu odpracovanú hodinu na každého pracovníka na covidových oddeleniach.

Nemocnice združené v ANS sú pripravené mimoriadne príplatky zamestnancom vyplatiť, avšak aktuálne nemajú na predmetné príplatky zdroje.

Informoval o tom riaditeľ kancelárie ANS Miroslav Valaštík.

Neúplné pokyny zo strany ministerstva

„Pokladáme za správne oceniť náročnú prácu zamestnancov nemocníc pracujúcich v rizikovom prostredí a aj týmto spôsobom ich podporiť v nasadení počas pandémie koronavírusu,“ uvádza asociácia a dodáva, že členov združenia mrzí, že vyplácanie týchto zaslúžených príplatkov je pre neúplné pokyny zo strany MZ SR ohrozené.


ANS sa obrátila na MZ SR už 12. januára s požiadavkou o zaslanie odpovedí na otázky týkajúce sa vyplácania príplatku pre pracovníkov na covidových oddeleniach. Rovnako žiadali o odpoveď aj na Krízovom štábe MZ SR. Avšak usmernenia zaslané nemocniciam združeným v ANS dávajú podľa asociácie len čiastočné odpovede na otázky týkajúce sa vyplácania príplatku, stále ostáva nevyjasnené odkiaľ a ako budú tieto zdroje nemocniciam refundované.

Vyzývajú na urýchlené konkretizovanie

„Mrzí nás, že na túto situáciu môžu doplatiť tisícky zdravotníkov a desiatky nemocníc, ktoré dodnes nevedia, odkiaľ majú zabezpečiť tieto finančné prostriedky prisľúbené vládou SR,“ uvádza ANS v tlačovej správe a vyzýva kompetentných a ministra zdravotníctva, aby urýchlene konkretizovali, kedy a akým spôsobom budú refundované zdravotníckym zariadeniam príplatky pre pracovníkov na covidových oddeleniach.


Asociácia nemocníc Slovenska je dobrovoľným, zamestnávateľským, záujmovým, nepolitickým a nezávislým združením združujúcim 77 malých a stredných nemocníc a iných zdravotníckych zariadení. Zdravotnícke zariadenia združené v ANS zamestnávajú cca 26 700 zamestnancov.

Matovič je podľa Szalaya sľubotechna, pracovníci na COVID pracoviskách na príplatky stále čakajú

Matovičova vláda uštedrila zdravotníkom ďalšiu facku, praktické sestry nahradia zdravotnícki asistenti

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie