• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Nemecké školy, škôlky a opatrovateľské domovy sa budú môcť zamestnancov pýtať na očkovanie

Nemecké školy, škôlky a opatrovateľské domovy sa budú môcť zamestnancov pýtať na očkovanie

Vládne strany dospeli k vzájomnému porozumeniu.

3.9.2021 (Webnoviny.sk) - Školy, škôlky a opatrovateľské domovy v Nemecku čoskoro budú môcť požadovať, aby im ich zamestnanci povedali, či absolvovali očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Nemecké vládne strany sa vo štvrtok v noci dohodli na schválení príslušného oprávnenia pre zamestnávateľov. Odôvodnili to potrebou chrániť pred nákazou obzvlášť zraniteľné skupiny obyvateľstva.

Dohoda je podľa ministra hospodárstva Petra Altmaiera „dôležitý prvý krok“. Politik zároveň vyzval sociálnych demokratov, aby prestali oponovať proti rozšíreniu tohto opatrenia aj na ďalších zamestnávateľov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Toľko dolárov vynášajú Facebooku jeho používatelia ? Suma sa líši od časti sveta

tolko dolarov vynasaju facebooku jeho pouzivatelia suma sa lisi od casti sveta

Priemerný príjem na používateľa platformy Facebook v Európe predstavoval vo štvrtom štvrťroku 2023 vyše 23 dolárov. To je podľa portálu statista.com o 10 dolárov viac, ako je celosvetový priemer.

Najpoužívanejší medzi marketérmi

Facebooku sa najviac darí speňažiť používateľov na americkom kontinente. Na jedného používateľa tam pripadalo 68 dolárov. Najmenej získal v ázijsko-tichomorskom regióne, a to necelých šesť dolárov.

Začiatkom vlaňajška bol Facebook najčastejšie používanou platformou sociálnych médií medzi marketérmi na celom svete.

Podľa globálneho prieskumu 89 percent respondentov z radov marketérov využívalo túto sieť na propagáciu svojho podnikania. Ďalších 80 percent tak robí prostredníctvom Instagramu.

Prvá miliarda v roku 2012

S viac ako tromi miliardami aktívnych používateľov je Facebook celosvetovo najpoužívanejšou online sociálnou sieťou. Hranicu troch miliárd mesačne prekročil v druhom štvrťroku 2023. Z dvoch na tri miliardy sa dostal v priebehu šiestich rokov, počnúc druhým štvrťrokom 2017.

Svoju prvú miliardu Facebook dosiahol v treťom štvrťroku 2012. Na dosiahnutie dvoch miliárd aktívnych používateľov platforma potrebovala približne 13 rokov.

Instagramu, ktorý vlastní Meta, to trvalo 11,2 roka a YouTube od spoločnosti Google potreboval na dosiahnutie tohto míľnika približne 14 rokov. Hlavnou základňou spoločnosti Facebook je podľa portálu statista.com India, Spojené štáty sa umiestnili na druhom mieste.


Počasie