• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Nemec bude podľa experta najlepším slovenským obrancom v NHL od čias Cháru, v Slafkovského hre naopak vidí chyby

Nemec bude podľa experta najlepším slovenským obrancom v NHL od čias Cháru, v Slafkovského hre naopak vidí chyby

Scott Wheeler zaradil Šimona Nemca na štvrté miesto vo svojom rebríčku 50 najlepších draftovaných hráčov do 23 rokov.

26.7.2022 (Webnoviny.sk) - Zámorský expert Scott Wheeler z magazínu The Athletic zaradil slovenských hokejistov Šimona Nemca a Juraja Slafkovského do svojho rebríčka 50 draftovaných hráčov vo veku do 23 rokov, ktorí majú najväčší potenciál presadiť sa v zámorskej NHL.

Nemec sa v jeho zozname ocitol na štvrtej pozícii a ako tretí z obrancov, Slafkovského umiestnil Wheeler až na 10. priečku a siedmu medzi útočníkmi.

Hrá o triedu lepšie ako rovesníci

"Len vo februári oslávil 18. narodeniny a už nazbieral 65 bodov v 112 zápasoch medzi mužmi. Za ostatné roky nemal žiaden draftovaný obranca také štatistiky. Výnimočné výkony podával v extraligovom play-off aj na MS. Hrá o triedu lepšie ako jeho rovesníci, vynikal aj v súbojoch proti hráčom NHL. V domácej súťaži už patrí medzi elitných hráčov. Je inteligentný a komplexný obranca, ktorý organizuje hru aj zakladá akcie. Vďaka skvelej pohyblivosti rýchlo reaguje na vývoj hry. Dokáže súperov oklamať pohybom a na svoj vek je veľmi vyspelý," napísal Wheeler o Nemcovi.

Nástupca Zdena Cháru

Tohtoročnú draftovú dvojku klubu New Jersey Devils považuje odborník za nástupcu Zdena Cháru, víťaza Stanleyho pohára aj Norrisovej trofeje: "Nie je to dynamický a rozdielový hráč, ale má veľký talent. Vie, kedy treba útočiť a kedy brániť. Má dobré fyzické parametre, vycibrenú obrannú hru a je pravák. Očakávam od neho, že bude najlepší slovenský obranca od čias Zdena Cháru a člen prvej formácie, ktorý sa bude prezentovať efektívnou a modernou hrou. Hrá s ľahkosťou, prehľadom a štýlom, ktorý sa bude od obrancov vyžadovať."

Slafkovský má v hre aj nedostatky

Slafkovského draftoval tím Montreal Canadiens z prvej pozície, no Wheeler našiel v jeho hre aj nedostatky: "Má kombináciu talentu a veľkosti, po ktorej skauti a tréneri túžia. Ukazoval to medzi profesionálmi na domácej, no najmä na medzinárodnej scéne. Je robustný krídelník, ktorý svojou šikovnosťou a obratnosťou pripomína menších hráčov. Vďaka jeho korčuliarskym schopnostiam je prekvapivo nebezpečný aj v prečísleniach. Je pôsobivé, ako si verí s pukom na hokejke. Vďaka tomu sa dokáže uvoľniť od mantinelu, ale niekedy pri tom puk stratí. Rád chodí s pukom od stredového mantinelu do kruhov, odkiaľ strieľa forhendom. Páči sa mi jeho prístup aj osobnosť. Drží sa svojho agresívneho štýlu, čo je vzhľadom na jeho veľkosť riskantné. V Liige tiež nebol veľmi produktívny, takže ho nehodnotím tak vysoko ako bol draftovaný."

Na prvom mieste má Powera

Na prvé miesto vo svojom rebríčku Wheeler zaradil kanadského obrancu Owena Powera, draftovú jednotku z minulého roka. Pred Nemcom skončili aj americký obranca Luke Hughes, štvorka vlaňajšieho draftu a kanadský center Shane Wright, štvorka tohtoročného draftu.

Medzi 50 vybranými hráčmi je 19 draftovaných v tomto roku, 16 z minulého roka, 11 z roku 2020 a štyria z roku 2019. Celkovo je v rebríčku 36 útočníkov a 14 obrancov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie