• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Nemáte zdravotné poistenie a chcete podstúpiť bezplatné testovanie na COVID-19? Bez tohto papiera si zaň musíte zaplatiť

Nemáte zdravotné poistenie a chcete podstúpiť bezplatné testovanie na COVID-19? Bez tohto papiera si zaň musíte zaplatiť

Odporúčanie od lekára na bezplatné testovanie COVID-19 je potrebné aj pre osoby do 60 rokov veku, ktoré nie sú zdravotne poistené.

Uhrádzanie testovania

Ak nepoistenú osobu na testovacom mieste otestujú bez odporúčania lekára, tento výkon nebude môcť byť poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti preplatený. Rezort zdravotníctva o tom informoval na svojej webovej stránke.

Od 4. mája tohto roku je v platnosti usmernenie, na základe ktorého sa poistencovi do 60 rokov veku testovanie prepláca z verejného zdravotného poistenia len vtedy, ak ho na základe klinických príznakov odporučí lekár. To platí aj pre nepoistené osoby.

Refundácia nákladov

V období do 4. mája, kedy nebolo vyžadované odporúčanie lekára, výkon testovania preplácalo nepoisteným osobám ministerstvo zdravotníctva prostredníctvom Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

„Výkony testovania osôb bez verejného zdravotného poistenia, vykonané do účinnosti usmernenia, do 4. mája 2022, prosím, predložte na úhradu na Všeobecnú zdravotnú poisťovňu tak, aby následná refundácia zo strany Ministerstva zdravotníctva SR prebehla najneskôr do 31. augusta 2022,“ upozorňuje rezort poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku pokračuje, druhá booster dávka je dostupná pre ďalších ľudí

Záujemcovia nad 50 rokov sa môžu od stredy 20. júla dať zaočkovať druhou posilňujúcou dávkou proti koronavírusu.

Najúčinnejšia ochrana

Od budúceho týždňa sa budú môcť dať druhou booster dávkou očkovať aj imunokompromitovaní pacienti od 12 rokov. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor ministerstva zdravotníctva.

Ako zdôraznilo ministerstvo, pandémia ochorenia COVID-19 neskončila a očkovanie je najúčinnejšou ochranou pred ťažkým priebehom ochorenia a následnou hospitalizáciou či úmrtím.

Preto ministerstvo sprístupnilo očkovanie štvrtou dávkou.

Vakcína Comirnaty od Pfizer-BioNTech

Odstup od podania tretej alebo druhej posilňujúcej dávky musí byť minimálne 4 mesiace alebo 3 mesiace od prekonania ochorenia COVID-19. Záujemcom bude podaná vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer–BioNTech bez ohľadu na ich predchádzajúce vakcíny.


Rezort zdravotníctva upozorňuje, že pokračuje aj očkovanie prvou dávkou očkovacej schémy a treťou dávkou. V tomto prípade si záujemcovia môžu vybrať z vakcín Comirnaty, Nuvaxovid a Janssen. Registrácia na očkovanie je možná prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk. Záujemcovia môžu využiť aj možnosť očkovania bez registrácie.


Zoznam voľných termínov je zverejnený a každý týždeň aktualizovaný na webe Ministerstva zdravotníctva SR.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie