• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Negatívny test na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva či krst už nebude potrebný

Negatívny test na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva či krst už nebude potrebný

Na základe uznesenia vlády zo 16.

19.4.2021 (Webnoviny.sk) - Pri ceste na pohreb blízkej osoby, na uzavretie manželstva alebo na krst nebude potrebné preukázať sa negatívnym testom na prítomnosť ochorenia COVID-19. Na svojom webe to uviedla Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

Uvoľnenie opatrení

Na základe uznesenia vlády zo 16. apríla sa totiž od pondelka uvoľňujú protipandemické opatrenia. Opätovne tak bude možná aj návšteva kostolov.

Viac o téme: Koronavírus

Počet návštevníkov v kostole alebo obdobnom priestore nesmie v jednom okamihu prekročiť koncentráciu jednej osoby na 15 metrov štvorcových z plochy určenej pre návštevníkov. Ak táto plocha nedosahuje veľkosť 90 metrov, môže sa v kostole naraz nachádzať najviac šesť ľudí.

Do počtu zúčastnených sa pritom nezapočítavajú deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby.

Zákaz podávania rúk

Vstup do kostola bude možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami, pri vchode musí každý kostol poskytnúť návštevníkovi dezinfekciu na ruky alebo jednorazové rukavice.


Veriaci musia dodržiavať dvojmetrové odstupy s výnimkou obradov, pri ktorých to nie je možné. Osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo majú príznaky respiračného ochorenia, budú z obradov vylúčené.

V kostoloch bude zakázané podávanie rúk. V priestoroch, kde sa vykonávajú obrady, budú odstránené nádoby s vodou.


Rovnako je zakázané vykonávať obrady pitia, pri ktorých pije z jednej nádoby viac ako jedna osoba. Kostoly musia povinne vykonávať dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek, podláh a predmetov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie