• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Navrátilová zvíťazila nad chorobou, tvrdia lekári

Navrátilová zvíťazila nad chorobou, tvrdia lekári

Prvýkrát legende diagnostikovali rakovinu ešte v roku 2010, aj vtedy zvládla boj so zákerným nádorovým ochorením.

21.3.2023 (SITA.sk) - Tenisová legenda Martina Navrátilová podľa lekárov opäť zvíťazila nad rakovinou.

„Lekári mi povedali, že pokiaľ vedia, tak nemám rakovinu a po radiačnej liečbe budem v poriadku," prezradila v minulosti 18-násobná grandslamová singlová šampiónka.

Rakovina hrtana a prsníka

Aktuálne 66-ročná niekdajšia tenistka je členkou Medzinárodnej tenisovej siene slávy a o svojom zdravotnom stave hovorila pre TalkTV.

Pritom len v januári pražská rodáčka svetu oznámila, že má rakovinu hrtana aj prsníka a začína liečbu.

„Tri dni som bola v totálnej panike a myslela som si, že ďalších Vianoc sa už nedočkám," prezradila Navrátilová v uvedenom rozhovore. Priznala tiež, že si spravila zoznam vecí, ktoré by ešte chcela stihnúť.

Rané štádium

V novembri si všimla zväčšenú uzlinu na krku, zašla za lekárom a biopsia odhalila rané štádium rakoviny hrdla. Popri ďalších vyšetreniach jej odhalili aj rakovinu prsníka v počiatočnom štádiu. S nádorom bojovala Navrátilová aj v roku 2010, vtedy tiež zvíťazila nad rakovinou prsníka.

Martina Navrátilová počas svojej bohatej kariéry dosiahla okrem osemnástich grandslamových titulov vo dvojhre aj ďalších 31 vo štvorhre žien a 10 v mixe.

Na čele rebríčka WTA strávila vo dvojhre 167 týždňov a vo štvorhre 331 týždňov. Prvýkrát ukončila kariéru v roku 1994, neskôr sa vrátila na súťažné kurty v roku 2000 a hrala len štvorhru a mix, dvojhru len výnimočne. V ostatných rokoch sa v tenisovom svete pohybuje ako televízna analytička.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie