• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Nástupcu za Mamojku na ústavnom súde sa pokúsime zvoliť čo najskôr, vyhlásil Kollár

Nástupcu za Mamojku na ústavnom súde sa pokúsime zvoliť čo najskôr, vyhlásil Kollár

Mamojka uviedol, že k rozhodnutiu odísť z funkcie ho viedla uvažovaná právna úprava ministerstva o vekovej hranici ústavných sudcov, ako aj zdravotné problémy.

14.5.2020 (Webnoviny.sk) - Voľba nového sudcu Ústavného súdu SR na miesto Mojmíra Mamojku, ktoré sa uvoľní 1. júna, bude najskôr v septembri alebo októbri. Pred budovou Národnej rady SR (NR SR) to vo štvrtok povedal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) po štvrtkovom rokovaní vlády uviedla, že zástupcovia vládnej koalície zatiaľ nehovorili o výbere kandidátov na kreslo ústavného sudcu uvoľnené Mamojkom.

„To, čo považujem za dôležité, je, aby v rámci procesu voľby platili tie veci, ktoré sa nám ukázali ako dôležité a ani nejakým spôsobom neboli spochybnené v programovom vyhlásení vlády,“ povedala s tým, že ide predovšetkým o verejné vypočutie kandidátov. „Aby sa ukázalo, kým naozaj tí kandidáti sú,“ povedala.

Koalícia podľa Kolíkovej v súvislosti s Ústavným súdom SR plánuje uskutočniť viaceré zmeny, tie však nemusia bezprostredne predchádzať voľbe kandidátov na chýbajúceho sudcu. Ministerka dodala, že výber kandidátov by mal byť témou jednej z najbližších koaličných rád.

Veková hranica aj zdravotné problémy

Mamojka vo svojom stanovisku v stredu 13. marca uviedol, že k rozhodnutiu odísť z funkcie sudcu ústavného súdu ho viedla uvažovaná právna úprava Ministerstva spravodlivosti SR o vekovej hranici ústavných sudcov, ako aj zdravotné problémy.

Pokiaľ ide o medializované kontakty s Marianom K., Mamojka zdôraznil, že sa s ním spoznal na rokovaní Rady pre vysielanie a retransmisiu, kde si viac ako pred 20-timi rokmi potykali.

„Musíme splniť nejaké lehoty, ústavný sud je uznášaniaschopný, takže ten jeden sudca tam tak veľmi nechýba, ale budeme zodpovední a pokúsime sa čo najskôr zvoliť nového člena ústavného súdu. Bude to však možné najskôr na jeseň, teda v septembri alebo októbri," priblížil Kollár.

Stretnutie s Tóthom poprel

Vo februári priniesol spravodajský web Denníka N informácie, že si Mamojka dohadoval stretnutie s Marianom K., ktorý v súčasnosti čelí obžalobe z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Mamojku spomenul v súvislosti s Marianom K. vo svojej výpovedi aj niekdajší člen Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Mamojka osobné stretnutie s Tóthom poprel.

Viac k téme: predseda Národnej rady SR (NR SR)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie