• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Nákupy na internete medzi Slovákmi naberajú na obľube, nárast záujmu spôsobila pandémia

Nákupy na internete medzi Slovákmi naberajú na obľube, nárast záujmu spôsobila pandémia

Na skokové navýšenie obľuby nákupov online má podľa vyjadrení spoločnosti Mastercard jednoznačne vplyv pandémia.

Počet užívateľov internetu neustále rastie a zvyšuje sa aj záujem o nákupy na internete. Podľa Eurostatu využilo 74 percent užívateľov internetu v poslednom roku svoj prístup na sieť aj na nakupovanie.

Oproti roku 2016 to predstavuje nárast o 11 percentuálnych bodov. Slovensko za posledných 5 rokov zaznamenalo nárast o 16 percentuálnych bodov. Podľa najnovších údajov spoločnosti Mastercard má nejakú skúsenosť s nákupmi online dokonca až 91 percent Slovákov.

Na skokové navýšenie obľuby nákupov online má podľa vyjadrení spoločnosti Mastercard jednoznačne vplyv pandémia. Údaje firmy však ukazujú, že obľúbenosť internetových nákupov zostáva vysoká aj po jej odznení. Zo všetkých spotrebiteľov, ktorí počas pandémie prešli na nakupovanie prostredníctvom internetu, pri ňom zhruba 20 až 30 percent zostáva.

„Keď sa pozrieme, ako sa za posledných päť rokov zmenil kartový trh, vidíme úplne jednoznačný trend digitalizácie vrátane prechodu do prostredia online a tokenizácie platobných kariet do rôznych nositeľných zariadení. Výzvy, ktoré priniesla pandémia, pritom zásadným spôsobom urýchlili vývoj celého trhu. Správa financií pomocou mobilných aplikácií alebo biometrické overovanie platieb ešte pred pár rokmi zneli ako sci-fi. Dnes ich berieme ako absolútnu samozrejmosť,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku Michal Čarný.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie