• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Najvyšší súd sa bude v pondelok zaoberať dovolaním v prípade podnikateľov Salmanovcov

Najvyšší súd sa bude v pondelok zaoberať dovolaním v prípade podnikateľov Salmanovcov

V kauze podplácania bývalého riaditeľa Daňového úradu v Dunajskej Strede Dušana K.

5.9.2020 (Webnoviny.sk) - Najvyšší súd Slovenskej republiky (NS SR) vytýčil na pondelok 7. septembra verejné zasadnutie, na ktorom sa má zaoberať mimoriadnym dovolaním v prípade podnikateľov Sergeja a Alexandra Salmanovcov.

Dovolanie v tomto prípade podala ešte ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská v roku 2017, pričom ide o kauzu údajného podplácania bývalého riaditeľa Daňového úradu v Dunajskej Strede Dušana K. V tejto kauze NS SR v roku 2016 konštatoval nevinu obžalovaného otca a syna.

Neoprávnené vyplatenie

Podľa obžaloby si v tomto prípade Sergej a Alexander Salmanovci v apríli a máji 2010 zabezpečili neoprávnené vyplatenie nadmerných odpočtov DPH vo výške 443-tisíc eur.

Za desaťpercentnú províziu mal vyplatenie zabezpečiť bývalý riaditeľ Daňového úradu v Dunajskej Strede Dušan K. Spod obžaloby však otca so synom Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v júli 2015 oslobodil, pričom v novembri 2016 verdikt potvrdil aj najvyšší súd.

Vinní z podplácania

Podnikatelia Alexander a jeho otec Sergej Salmanov si v apríli 2015 na NS SR vypočuli právoplatný rozsudok, ktorým ich súd uznal vinných z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne Márie Z. NS SR tak potvrdil verdikt ŠTS z roku 2014. Podľa obžaloby podnikatelia Márii Z. sľúbili za vybavenie bezproblémového vyplácania vrátenej DPH desať percent z uplatnených odpočtov.

Odmenu jej v decembri 2010 vypočítali na 290-tisíc eur, Mária Z. napokon dostala 40-tisíc eur v hotovosti. Zvyšných 250-tisíc eur nechala na ďalšie zhodnotenie u podnikateľov s tým, že si ich môže kedykoľvek vyžiadať.

Sergej dostal v tomto prípade trest sedem rokov, syn Alexander šesťročný trest. Obaja si ich mali odpykať vo väznici s minimálnym stupňom stráženia. Alexandra z výkonu trestu podmienečne prepustili v roku 2017, jeho otca začiatkom roku 2018.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie