• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Najväčšia nafukovacia socha na svete ohromuje nielen svojou veľkosťou

Najväčšia nafukovacia socha na svete ohromuje nielen svojou veľkosťou

Štúdio Dennis Vanderbroeck pri tvorbe diela spolupracovalo so spoločnosťou Bigger Than Life. Socha bola vyrobená z nylonu. Išlo o podobný materiál, ktorý sa používa pri výrobe padákov.

Stredobodom módnej prehliadky talianskej značky Diesel Jar – leto 2023 počas milánskeho týždňa módy bola najväčšia nafukovacia socha na svete, ktorá sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov.

Prehliadka sa konala 21. septembra v Allianz Cloud Arene. Ako informuje Dezeen.com, autorom tohto ohromujúceho diela je holandská dizajnérska kancelária Studio Dennis Vanderbroeck, ktorá sa nechala inšpirovať antickými sochami.

Socha stojaca na podlahe znázorňujúcou značku Diesel v strede arény s 5 000 sedadlami bola 50 metrov dlhá, 38 metrov široká a 14 metrov vysoká.

Najväčšia nafukovacia socha vyrobená z padákov

Socha, respektíve súsošie pozostávalo zo štyroch strieborných tiel bez pohlavia, ktoré boli vzájomne poprepletané a vnárali sa do seba. Telá boli znázornené v neprirodzených pózach a ich končatiny vyčnievali na všetky strany arény.

Štúdio Dennis Vanderbroeck pri tvorbe diela spolupracovalo so spoločnosťou Bigger Than Life. Socha bola vyrobená z nylonu. Išlo o podobný materiál, ktorý sa používa pri výrobe padákov.

Príbeh inšpirovaný antikou

Holandské štúdio sa pri tvorbe nafukovacieho súsošia nechalo inšpirovať starovekými sochami, pohybom pri športe a tanci. Dizajnéri použili pritom 3D modelovanie, aby vytvorili ľudsky nemožné pózy postáv, ktoré sa snažia vymaniť sa zo svojho prostredia.

„Inšpirácia pre priestorový dizajn začala výskumom pozícií antických sôch. Postupne sme vytvorili príbeh, ktorý skúmal obmedzenia fyzického ľudského tela,“ hovorí Dennis Vanderbroek, zakladateľ holandského štúdia.


Socha ohromila 4 800 návštevníkov módnej prehliadky nielen svojou veľkosťou, ale aj tým, že vďaka nevšednému dizajnu a priestorovému rozloženiu mali pocit, že sa stali jej súčasťou.



Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil

europa musi podla michela prejst na vojnovu ekonomiku ak chceme mier musime sa pripravit na vojnu zdoraznil

19.3.2024 (SITA.sk) - Európa musí podľa predsedu Európskej rady Charlesa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku a posilniť svoju obranu, aby reagovala na hrozbu, ktorú predstavuje Rusko. V článku, ktorý zverejnili európske médiá, vyhlásil, že Európa musí prevziať zodpovednosť za svoju bezpečnosť. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ak Európska únia nezareaguje správne a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu na zastavenie Ruska, sme na rade my," vyjadril sa Michel s tým, že preto musí byť Európa pripravená na obranu a prejsť do „módu vojnovej ekonomiky". „Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu," zdôraznil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu v roku 2022 Európa urobila pokroky, ktoré zahŕňajú zvýšenie vojenských výrobných kapacít o 50 percent, ale podľa Michela je potrebné urobiť viac. Predseda Európskej rady tiež vyzval členské štáty Únie, aby zabezpečili, že Ukrajina dostane na bojisku to, čo potrebuje.

Európska únia v pondelok schválila ďalšiu pomoc pre ukrajinské ozbrojené sily v objeme 5 miliárd eur.

Viac k téme: Predseda Európskej rady, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Európa musí podľa Michela prejsť na vojnovú ekonomiku. Ak chceme mier, musíme sa pripraviť na vojnu, zdôraznil © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie