• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Naďovo ministerstvo pomôže deťom zo znevýhodneného prostredia, daruje im vyradené počítače

Naďovo ministerstvo pomôže deťom zo znevýhodneného prostredia, daruje im vyradené počítače

Viac ako dvetisíc počítačov poputuje do občianskeho združenia Roma Progress vo Zvolene.

25.11.2021 (Webnoviny.sk) - Rezort obrany daruje deťom z občianskeho združenia Roma Progress zo Zvolena celkovo 2 105 vyradených osobných počítačov z rokov 1994 až 2014 v hodnote presahujúcej päť miliónov eur. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR (MO SR) Martina Kovaľ Kakaščíková.

Rezort chce darom prispieť k podpore vzdelávania, výchovy a osvetovej činnosti detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného prostredia. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) priblížil, že projekt vznikol po dohode s Petrom Pollákom mladším, ktorý sa venuje témam marginalizovaných skupín.

„Ľahostajnosť pri nakladaní so štátnym majetkom v rezorte obrany je minulosťou. Radi zužitkujeme všetko, čo sa dá. Navyše, ani v dnešnej digitálnej dobe nie je počítač pre mnohé rodiny na Slovensku samozrejmosťou, preto sme sa rozhodli našu nadbytočnú vyradenú techniku venovať občianskemu združeniu, ktoré spolupracuje s týmito rodinami,“ dodal minister.

Podľa generálneho riaditeľa Sekcie majetku a infraštruktúry MO SR Jána Bučana rezort spravuje svoj majetok s ohľadom na maximálnu možnú hospodárnosť a efektivitu, preto je naďalej otvorený možnostiam ďalšieho zmysluplného využitia nadbytočných komodít. „O to viac, ak ide o pomoc deťom žijúcim v neľahkej životnej situácii,“ dodal Bučan.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie