• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Na väčšine územia ceny bytov opäť vzrástli, ale v centre Bratislavy a Košíc išli mierne nadol

Na väčšine územia ceny bytov opäť vzrástli, ale v centre Bratislavy a Košíc išli mierne nadol

V druhom štvrťroku 2021 vo väčšine krajských miest vzrástli ceny dvojizbových bytov o jedno až štyri percentá.

Ceny nehnuteľností v centre Bratislavy a Košíc mierne poklesli. Vyplýva to zo správy realitného portálu Nehnuteľnosti.sk o aktuálnej situácii na trhu nehnuteľností za druhý kvartál tohto roka.

„V druhom kvartáli 2021 ceny nehnuteľností na Slovensku stále rástli, tentokrát sa to však výnimočne netýkalo centra Bratislavy a Košíc,“ uvádza portál.

Podľa jeho údajov v týchto lokalitách ceny klesli o jedno až tri percentá, čím sa korigoval silný rast zo začiatku roka.

Rast až o štyri percentá

V druhom štvrťroku 2021 vo väčšine krajských miest vzrástli ceny dvojizbových bytov o jedno až štyri percentá. „Výraznejšie cenovo vystupuje mestská časť Bratislava III, kde to potiahli nové developmenty, Banská Bystrica, ktorá dobieha vývoj z minulosti a niektoré mestské časti Košíc sa posúvajú nahor dynamicky už od začiatku roka,“ konštatuje portál s tým, že napríklad ceny v Košiciach II oproti minulému roku stúpli až o 28,57 percenta.

Naopak, menšie byty zlacneli v bratislavskom aj košickom centre. „Korekciu rýchleho rastu cien z predchádzajúceho obdobia spôsobil sčasti pokles záujemcov o kúpu bytov v centre. Priemernú cenu však znižuje aj fakt, že atraktívnejšie byty sa vypredali a aktuálne nie je dostatočná ponuka nových,“ vysvetľuje analytik portálu Nehnuteľnosti.sk Michal Pružinský

Rast cien sa zastavil v Nitre

V segmente trojizbových bytov je situácia podobná. „V náraste cien aj tu vedú košické mestské časti, Bratislava III a pridal sa k nim aj Trenčín. Rast cien trojizbových bytov sa však zastavil na inak živom realitnom trhu v Nitre, dôvodom je tiež míňajúca sa ponuka,“ vysvetlil portál s tým, že aj pri väčších bytoch klesli ceny v centre Bratislavy a Košíc.


„Bratislavská časť Staré Mesto v náraste cien trojizbových bytov stagnuje aj medziročne, čo môže znamenať, že aktuálne ceny narazili na strop. Priemerná cena bytov je v tejto časti rovnaká ako v júni 2020,“ uzavrel Pružinský.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou

tip na velkonocny vikend vinarske podujatie bude na bielu sobotu v suchej nad parnou

28.3.2024 (SITA.sk) - Špeciálne menu, podávané v historickom meštianskom domčeku, pripravujú na Bielu sobotu 30. marca.

V Regióne Trnava oslavujú Veľkú noc tradičnými podujatiami, ktoré sa začínajú počas tohto týždňa a potrvajú až do konca veľkonočných sviatkov. Jedno z nich organizujú vo vinárstve Terra Parna v Suchej nad Parnou neďaleko Trnavy.

"Vinárska rodina Zvolenských pozýva na akciu s názvom "Veľkonočný grilovaný baránok". Takéto menšie lokálne podujatia sú v našom regióne veľmi populárne a lákajú ako obyvateľov, tak aj návštevníkov Trnavy a okolitých obcí," hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Bielosobotná grilovačka sa začne 30. marca o 11:30 h. V prípade priaznivého počasia sa bude konať vo vonkajších priestoroch vinohradníckeho domčeka, ktorý má pod svojou strechou pôvodnú architektúru typickú pre túto oblasť a zároveň sa môže pochváliť originálnym výhľadom na vinohrad.

"Hostia podujatia sa môžu tešiť na trojchodové menu, ktoré už tradične pripraví šéfkuchár Michal Hečko. Hlavným chodom, podávaným počas akcie, bude mladý baránok z farmy Močenok, pečený a servírovaný priamo na mieste. Všetky chody dokoreníme naším vínom. V ponuke bude sekt, ale aj dve legendy, Modrý Portugal a Rizling Rýnsky, ktoré sú pre túto oblasť najtypickejšie," dodáva Jozef Zvolenský, vinár a majiteľ vinárstva.

Vstup na podujatie je možný len s online rezerváciou na stránke vinárstva: https://www.terraparna.sk/eshop/p/grilovan-vekonon-barnok

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Informačný servis

Viac k téme: Biela sobota, PR, Terra Parna, Veľká noc
Zdroj: SITA.sk - Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou


Počasie