• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Na súde pokračuje pojednávanie v kauze Fatima, Jankovská sa ho pre zdravotné problémy nezúčastnila

Na súde pokračuje pojednávanie v kauze Fatima, Jankovská sa ho pre zdravotné problémy nezúčastnila

Ako uviedol bývalý sýkorovec Vida, Jankovská od neho prijala miliónový úplatok a spolu s jej svatom sa mu vyhrážali fyzickou likvidáciou.

13.10.2022 (Webnoviny.sk) - Bez osobnej účasti obžalovanej bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej pokračuje vo štvrtok na Okresnom súde v Trnave pojednávanie v prípade vydierania Michala Vidu, ktorý v minulosti patril k zločineckej skupine sýkorovcov.

Zmeny vo výpovedi

Okrem Jankovskej je v tejto kauze obžalovaný aj jej svat Peter Vasko a bývalý funkcionár polície Róbert Krajmer. Ten jediný vo štvrtok na súd prišiel, bývalá sudkyňa a jej svat súhlasili s pojednávaním bez ich prítomnosti.


Vida pôvodne od roku 2015 hovoril o trestnej činnosti bývalej sudkyne a neskôr štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, Petra Vaska a ďalších ľudí.

V roku 2018 však otočil a svoje výpovede úplne zmenil. V pozícii svedka na súde dnes uviedol, že Jankovská a Vasko sa mu vyhrážali dlhoročným väzením.


„Peter V. mi povedal, že ak nezmením postoj a nebudem spolupracovať podľa ich nôt, tak sa mi postarajú o to, aby som skončil vo väzení na šestnásť rokov,“ odpovedal Vida na otázku prokurátora Ondreja Repu, prečo v marci 2018 zmenil výpoveď.

Vyhrážky smrťou

Vida tiež uviedol, že Peter Vasko disponoval materiálmi zo „živých“ spisov zo súdov aj z prípravných konaní. Neskôr podľa neho prišlo aj vyhrážanie sa fyzickou likvidáciou.

Vida vo štvrtok na súde opäť zopakoval, že v roku 2001 Monike Jankovskej ako sudkyni Okresného súdu v Trenčíne osobne priniesol úplatok vo výške tri milióny slovenských korún.


Úplatok bol podľa neho súčasťou plánu, ako získať lukratívnu nehnuteľnosť v Trenčíne, ktorú vlastnili podnikatelia Ondrej Janíček a Jozef Strelčík, čo sa aj vtedy podarilo.

Zlý zdravotný stav Jankovskej

Monika Jankovská na pojednávanie neprišla, rovnako ako v septembri je dôvodom jej zlý zdravotný stav. Podľa jej obhajcu Petra Erdősa však vypovedať chce.

„Moja klientka deklarovala súdu, že chce vypovedať v tejto veci a chce sa zúčastňovať pojednávaní. Bol to predovšetkým jej lekár, ktorý jej aktuálne neodporučil zúčastňovať sa na akýchkoľvek vyšetrovacích úkonoch," povedal Erdős.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie