• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Na Slovensku je iba jeden okres s nezamestnanosťou nad 20 percent

Na Slovensku je iba jeden okres s nezamestnanosťou nad 20 percent

Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okresoch Vranov nad Topľou, Sabinov, Rožňava a Sobrance.

25.4.2022 (Webnoviny.sk) - Okres Rimavská Sobota zostal aj v marci jediným okresom, v ktorom miera evidovanej nezamestnanosti presahuje 20 percent.

Medzimesačne pritom klesla o 0,17 percentuálneho bodu na 20,22 percenta. Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Revúca, a to 18,18 percenta. Oproti februáru išlo o pokles o 0,31 percentuálneho bodu.

Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Kežmarok. V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,34 percentuálneho bodu na 17,35 percenta.

Najmenej nezamestnaných v Bratislave

Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okresoch Vranov nad Topľou, Sabinov, Rožňava a Sobrance. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci klesla v 74 okresoch a vzrástla v 5 okresoch. Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okrese Sabinov a to o 0,18 percentuálneho bodu.

Najviac sa nezamestnanosť oproti februáru tohto znížila v okrese Bratislava V, o 0,51 percentuálneho bodu. Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca práve v piatom bratislavskom okrese.

Okresy s nezamestnanosťou do troch percent

Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,82 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Ilava, Trenčín, Piešťany a Hlohovec.


V okrese Ilava miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,87 percenta, v okrese Trenčín 2,88 percenta, v okrese Piešťany 2,94 percenta a v okrese Hlohovec 2,99 percenta.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v marci medzimesačne klesla o 0,19 percentuálneho bodu na 6,67 percenta. Celková miera nezamestnanosti sa oproti februáru tohto roka znížila taktiež o 0,19 percentuálneho bodu, a to na 7,29 percenta.


Počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie, teda pripravených ihneď nastúpiť do práce, v treťom mesiaci tohto roka medzimesačne klesol o 5,1-tisíca na takmer 180,3-tisíca.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie