• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Na Pohodu v pohode s národným dopravcom

Na Pohodu v pohode s národným dopravcom

Po trojročnej prestávke sa na trenčianske letisko vracia festival Pohoda v plnej kapacite.

6.7.2022 (Webnoviny.sk) -

  • ZSSK vypraví na festival Pohoda 4 mimoriadne vlaky
  • Pohodlnú a ekologickú dopravu zabezpečí národný dopravca aj priamo v areáli trenčianskeho letiska formou festivalového vláčika

Svoje brány otvorí vo štvrtok 7. júla, zatvorí v nedeľu 10. júla. Ekologickým dopravným partnerom festivalu je opäť Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Národný dopravca v spolupráci s organizátorom podujatia vypraví dva mimoriadne vlaky vo štvrtok 7. júla (Košice – Trenčín a Bratislava hl. st. – Trenčín) a dva v nedeľu 10. júla (Trenčín – Košice a Trenčín – Bratislava hl. st.). Kapacita každého mimoriadneho rýchlika je 396 miest na sedenie. Novinkou je jednotná cena 9,90 eur pre spiatočné lístky odkiaľkoľvek. Ich predaj sa realizuje cez e-shop Pohody na www.pohodafestival.sk/sk/shop/doprava. Po príchode vlakov do Trenčína je pre návštevníkov pred železničnou stanicou Trenčín pripravená posilnená kyvadlová doprava zo stanice do areálu letiska. Cestovanie na Pohodu mimoriadnym vlakom zároveň ponúka check-in na festival priamo vo vlaku. Návštevníci tak ušetria čas a pred vstupnými bránami už nemusia stáť v rade.

Okrem mimoriadnych vlakov je možné na Pohodu cestovať aj bežnými vlakovými spojmi, v stanici Trenčín zastavuje 16 rýchlikov na trase z Bratislavy / Trnavy / Piešťan alebo zo Žiliny / Vrútok / Ružomberka / Popradu / Spišskej Novej Vsi / Košíc. V Trenčíne okrem toho zastavujú až štyri desiatky regionálnych vlakov (regionálne rýchliky či regionálne expresy z Bratislavy a Žiliny a osobné vlaky na vymenovaných trasách):

  • Nové Mesto nad Váhom – Trenčín,
  • Žilina – Bytča – Považská Bystrica – Púchov – Trenčín,
  • Chynorany – Bánovce nad Bebravou – Trenčín,
  • Horné Srnie – Trenčín (s prestupom v Trenčianskej Teplej).

"Jedna osoba pri ceste vlakom z Bratislavy do Trenčína a späť ušetrí 35,19 kg oxidu uhličitého (CO2). Na trati Košice – Trenčín – Košice je úspora až 91,55 kg CO2. Aj to je dôvod, prečo každoročne podporujeme najväčší letný festival Pohoda. Návštevníkov prepravíme ekologicky nielen na festival, ale aj v rámci areálu trenčianskeho letiska, kde môžu na presun využiť elektrický festivalový vláčik. Zároveň sa môžu vo vláčiku dozvedieť, ako sa stať našim zamestnancom a podieľať sa na zlepšovaní životného prostredia spolu s nami," uviedol člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK Karol Martinček.

Najväčší festival na Slovensku Pohoda sa koná pravidelne začiatkom júla v Trenčíne. Trojdňová oslava hudby, slobody a umenia ponúka pestrú paletu svetových hudobníkov, domácich interpretov, ale aj divadelnú, tanečnú, literárnu a diskusnú sekciu. Na Pohode 2022 vystúpia napríklad víťaz Grammy za najlepší elektronický album roka 2017 – austrálsky DJ a producent Flume, nórska speváčka Sigrid, britská kapela Metronomy, punkrocková legenda Slobodná Európa, Luhanská filharmónia a mnoho ďalších. Chýbať nebudú ani rôzne prednášky a besedy so zaujímavými hosťami, film, literatúra a divadlo. Detailné informácie o festivale, programe a sprievodných podujatiach nájdete tu - https://www.pohodafestival.sk/sk.

Cestovné poriadky festivalových vlakov:

štvrtok 7. júla 2022             stanica nedeľa 10. júla 2022
Príchod Odchod Príchod Odchod
10:28 Košice 15:19
10:41 10:43 Kysak 15:03 15:05
11:42 11:44 Poprad-Tatry 14:00 14:02
12:29 12:31 Liptovský Mikuláš 13:13 13:15
12:49 12:51 Ružomberok 12:53 12:55
14:39 Trenčín 11:07
štvrtok 7. júla 2022             stanica nedeľa 10. júla 2022
      príchod Odchod      príchod     odchod
14:08       Bratislava hl. st. 13:09
14:37 14:39 Trnava 12:37 12:39
15:23 Trenčín 11:50

Informačný servis

Viac k téme: Festival, Festival Pohoda, Pohoda, PR

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie