• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Na podporu zamestnanosti išlo podľa Hegera vyše sedem miliárd eur, odborárom sa však nepáčia zmeny v Zákonníku práce (video)

Na podporu zamestnanosti išlo podľa Hegera vyše sedem miliárd eur, odborárom sa však nepáčia zmeny v Zákonníku práce (video)

Premiér zároveň uviedol, že chce nastaviť sociálny dialóg tak, aby sa pracovné stretnutia s odborármi konali každý štvrťrok.

8.6.2021 (Webnoviny.sk) - Na podporu zamestnanosti na Slovensku vláda od začiatku pandémie k 4. júnu tohto roka poskytla 7,5 miliardy eur. Po pracovnom stretnutí s predstaviteľmi odborov to na tlačovej besede uviedol predseda vlády Eduard Heger. Podľa neho ide o bezprecedentnú pomoc. Len v tomto roku išlo podľa neho o sumu 2,5 miliardy eur.

Na samotnú podporu udržania zamestnanosti vláda podľa Hegera vynaložila takmer dve miliardy eur, na pandemické nemocenské dávky a sociálnu pomoc išlo viac ako 500 miliónov eur, viac ako 800 miliónov eur na vykrytie zvýšených výdavkov v zdravotníctve, na zabezpečenie likvidity firiem a bankové garancie išlo 1,7 miliardy eur a vyše 1,2 miliardy eur predstavovali transfery pre samosprávy.

Budú pravidelné stretnutia?

Premiér Eduard Heger chce nastaviť sociálny dialóg tak, aby sa jeho pracovné stretnutia s odborármi konali každý štvrťrok. „Sociálny dialóg je základom najlepších riešení a rozhodnutí pre ľudí," povedal.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Sociálny dialóg by podľa neho nemal byť nástrojom politického zápasu a nemal by sa zneužívať na politické ciele. Ako dodal, má záujem o dobrú spoluprácu a odborné diskusie so zástupcami zamestnancov.

Napadnú zmeny v Zákonníku práce

Podľa prezidenta Konfederácie odborových zväzov SR Mariána Magdoška je škoda, že sa okrúhle stoly nekonali k schváleným zmenám v Zákonníku práce. „Mohlo to vyzerať oveľa lepšie, ak by boli vypočuté všetky naše argumenty," povedal. Avizoval, že odborári cez opozičných poslancov NR SR napadnú zmeny v Zákonníku práce na Ústavnom súde SR.

Odborári tiež vládu žiadajú, aby o poslaneckých legislatívnych návrhoch vždy rokovala aj tripartita. „V minulosti taká dohoda na tripartite bola, že aj poslanecké návrhy boli prerokovávané na tripartite," povedal. Stretnutie s premiérom považuje šéf KOZ za úvodné kolo. „Ak to bude pokračovať tak, ako povedal predseda vlády, tak v tom vidíme veľké pozitívum," dodal.

Konštruktívna debata

Predsedníčka Moderných odborov Volkswagen Jolana Julkeová zhodnotila debatu s predsedom vlády ako veľmi otvorenú a konštruktívnu. „Verím tomu, že aj do budúcnosti budeme môcť s premiérom otvoriť všetky témy, ktoré potrebujeme doriešiť," povedala. Ako príklad uviedla zmeny v Zákonníku práce, či problémy zamestnancov.

Prezidentka Nezávislých kresťanských odborov Ľubica Černá ocenila to, že predseda vlády pozval na rokovanie viaceré odborové organizácie. „Nie sme navzájom konkurentmi, ale máme jeden spoločný cieľ, a to je obhajoba práv zamestnancov," dodala.

V

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 16. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 16 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pustíte sa do viacerých vecí naraz. Nezostanete sami, určite sa objaví niekto, na koho sa môžete s dôverou obrátiť. Radosť vám urobia príbuzní.

Býk 21.4. - 21.5.

Optimistická správa vám dodá chuť do práce. Teraz máte konečne dôvod angažovať sa. Ak sa chystáte na ďalekú cestu, treba byť čo najopatrnejší. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najskôr merajte, potom režte. Dobre zvážte, kým rozhodnete. Zabránite tak neskorším možným komplikáciám. Na depresie nie sú dôvody. Chyťte sa konkrétnej práce.

Rak 22.6. - 22.7.

Je práve vhodný čas odhaliť vaše zámery a úmysly. Máte možnosť konať tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivo. Stretnete niekoho, kto bude mať na vás pozitívny vplyv.




Všetky Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie