• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Na kúpalisko už nebudete potrebovať rúško, hygiena ho však odporúča v niektorých prípadoch

Na kúpalisko už nebudete potrebovať rúško, hygiena ho však odporúča v niektorých prípadoch

Podľa novej vyhlášky rúško nemusia mať návštevníci ani v interiéri či exteriéri prírodných a umelých kúpalísk, akvaparkov a wellness.

16.6.2021 (Webnoviny.sk) - Na kúpaliskách nebude od štvrtka 17. júna povinné nosenie rúška. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) Daša Račková. Ako vysvetlia, doteraz to bolo potrebné vo vybraných situáciách, a to v závislosti od farby okresu či povahy priestoru.

Viac o téme: Koronavírus

ÚVZ SR však odporúča prekrytie horných dýchacích ciest na miestach, kde sa zhromažďuje väčšie množstvo ľudí, napríklad pri vstupe, v radách na občerstvenie či v priestoroch hygienických zariadení.

Zelené okresy bez kapacitných obmedzení

Podľa COVID automatu je kapacita kúpalísk v bordovom okrese šesť návštevníkov a v červenom a ružovom okrese desať zákazníkov. Ak je kúpalisko v oranžovom okrese môže zaplniť najviac 30 percent svojej kapacity a ak v žltom, tak 50 percent kapacity kúpaliska. V zelenej fáze kapacitné obmedzenia pre kúpaliska nie sú.

Akvaparky sú narozdiel od kúpalísk zatvorené nielen v čiernych okresoch, ale aj v bordových a červených. V ružových okresoch sa akvaparkom povoľuje jedna osoba na 15 m2 , no najviac desať návštevníkov. V okrese s oranžovou farbou môže akvapark zaplniť najviac 30 percent kapacity sektora alebo maximálne 500 návštevníkov.

Podmienky pre akvaparky

Pre okresy so žltou farbou platí, že zaplnených môže byť 50 percent kapacity alebo maximálne 500 návštevníkov. Aj okresy v monitoringu, teda v zelenej fáze, môžu mať zaplnených najviac 50 percent kapacity sektora alebo maximálne tisíc návštevníkov.


V akvaparkoch tiež platí, že do interiérových prevádzok akvaparkov je vstup pre osoby staršie ako desať rokov možný len s negatívnym výsledkom testu. Preukázať sa môžu výsledkom antigénového testu nie starším ako 24 hodín alebo výsledkom RT-PCR či LAMP testu nie starším ako 72 hodín. Ako uviedlo ÚVZ SR, test je možné nahradiť aj potvrdením o zaočkovaní, no od prvej dávky musí uplynúť 21 dní. Návštevníci sa môžu preukázať aj potvrdením o prekonaní ochorenia, ktoré nie je staršie ako 180 dní.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie